Anlık Bildirim

Stellantis, Fransız sodyum-iyon pil üreticisine yatırım yaptı

Otomotiv devi Stellantis, elektrifikasyon çağına yönelik önemli bir hamle yaparak Fransız sodyum-iyon pil üreticisi Tiamat'a yatırım yaptı.                     
Stellantis, Fransız sodyum-iyon pil üreticisine yatırım yaptı Tam Boyutta Gör
Stellantis, kıt kaynaklara olan bağımlılığını azaltmak ve elektrikli araç üretimini artırmak amacıyla Fransız sodyum-iyon pil şirketi Tiamat'a yatırım yaptığını açıkladı. Reuters tarafından bildirilen bu gelişme, şirketin ürün portföyünü çeşitlendirmeye yönelik stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Tiamat'ın 150 milyon euro'luk ilk kaynak toplama girişiminin bir parçası olan yatırımın kesin tutarı açıklanmadı. Tiamat CEO'su Herve Beuffe gazetecilere yaptığı açıklamada, fonların kısmen kuzey Fransa'da bir batarya fabrikası kurmak için kullanılacağını söyledi.

Stellantis, Fransız sodyum-iyon pil üreticisine yatırım yaptı Tam Boyutta Gör

Bölgedeki elektrikli araç tedarik zinciri için beşinci gigabrika olarak nitelendirilen tesisin 2026 yılına kadar 0.7 gigawatt-saatlik bir başlangıç kapasitesine sahip olacağı, bu kapasitenin 2029 yılına kadar 5 gigawatt-saate çıkarılabileceği belirtildi.

Lityum yerine sodyum

Tiamat, küresel elektrifikasyon taleplerine yanıt verebilmek için lityum gibi nadir bir metal kullanmadan rekabetçi piller üretebileceğini iddia ediyor. Şirket bunun yerine çok daha bol miktarda bulunan sodyum kullanıyor.

Stellantis, Fransız sodyum-iyon pil üreticisine yatırım yaptı Tam Boyutta Gör

Tiamat'ın daha ekonomik olan ancak aynı zamanda daha kısa menzile sahip bataryaları özellikle küçük araçlar için uygun olacak. Şirket kısa menzilin daha hızlı şarj kapasitesiyle telafi edilebileceğini söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim