Anlık Bildirim

Steam Deck satışa çıktı: Steam anında çöktü

Steam Deck'in satışa sunulmasıyla birlikte müthiş bir talep ortaya çıktı. Steam mağazası çöktü, konsolu satın almak isteyenler çeşitli hata mesajlarıyla karşı karşıya kaldı.

Steam Deck satışa çıktı: Steam anında çöktü Tam Boyutta Gör

Valve'nin yeni el konsolu/bilgisayarı Steam Deck beklendiği gibi bugün ön siparişe açıldı. Cihazın satışa sunulmasıyla birlikte Steam mağazası anında çöktü. Steam Deck'e dünya genelinde müthiş bir talep olduğu belirtildi.

Steam Deck şu anda yalnızca ABD ve Batı Avrupa gibi seçili bölgelerde satın alınabiliyor. Ön sipariş verebilmeniz için Steam hesabınızın Haziran ayı öncesinde açılmış olması gerek. PS5 ve Xbox Series konsollarında karaborsa bildiğiniz gibi büyük bir problem haline gelmişti. Valve yeni hesaplara satın alma yasağı getirerek bu probleme bir çözüm getirmeye çalışmış.

Ancak eski bir hesaba sahip olsanız dahi bugün bir Steam Deck siparişi vermeniz çok zor. Konsolu satın almak isteyen kullanıcıların çok büyük bir kısmı hata mesajları ve bir türlü yüklenmek bilmeyen sayfalarla karşı karşıya kaldı. Steam hesabı çok eski olan kullanıcılar bile "Hesabınız çok yeni olduğu için ön sipariş veremiyorsunuz" gibi bir takım hatalarla karşılaştıklarını bildiriyor.

Steam Deck satışa çıktı: Steam anında çöktü Tam Boyutta Gör

Teslim tarihleri 2022'ye kaldı

Elbette tüm bu hata mesajlarını geride bırakıp rezervasyon yapmayı başaranlar da var. Burada konsolun 512 GB'lık versiyonunu satın alanlara teslim tarihi olarak 2022'nin ikinci çeyreği belirtilmiş. 64 ve 256GB'lık versiyonlar içinse 2022'nin ilk çeyreğinde teslim edileceği yazıyor. Valve'ın daha önce açıkladığı Aralık 2021 teslim tarihi pek mümkün görünmüyor gibi. Ancak teslim tarihleri bölgeye göre değişim gösterebilir.

Steam Deck'in Türkiye'de ne zaman satışa çıkacağı ise henüz belli değil. Konsolun ABD fiyatları şu şekildeydi:

  • 64 GB eMMC -- 399 dolar
  • 256 GB NVMe -- 529 dolar
  • 512 GB NVMe -- 649 dolar

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15840 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Valve, Steam Deck ve
2 etiket daha Ev Elektroniği Galeri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim