Anlık Bildirim

Steam beklenen özelliğe kavuşuyor: Kontrolcü desteği artacak

Valve imzalı popüler oyun dağıtım platformu Steam, Playstation DualSense ve DualShock kontrolcüleri için yeni bir özelliğe kavuşuyor. Geliştiriciler artık seçim yapabilecek. 
Steam beklenen özelliğe kavuşuyor! Kontrolcü desteği artacak Tam Boyutta Gör
Valve imzalı popüler oyun dağıtım platformu Steam, platformun kontrolcü deneyimini artıracak yepyeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Kullanıcılar artık Steam'de yer alan oyunların Playstation kontrolcülerini destekleyip desteklemediğini kolay bir şekilde görebilecek. İşte detaylar..

Steam'in kontrolcü desteği genişliyor

Bu hafta yayınlanan bir güncellemeye göregeliştiriciler artık Steam'de yer alan oyunların Xbox, DualShock ve DualSense kontrolörleri için tam veya kısmi destek sunup sunmadığını Steamworks üzerinden seçebilecek. Ek olarak her kontrol cihazı için farklı filtreler sunulacak ve oyunlara göre en çok tercih edilen kontrolcü görülebilecek.

Steam beklenen özelliğe kavuşuyor! Kontrolcü desteği artacak Tam Boyutta Gör
Valve, Ekim ayından itibaren kullanıma sunulacak bu yeni özelliği Playstation kontrolcülerinin artan kullanım sayısına bağladı. Bu noktada oyun devi, Sony kontrolcülerinin 2018'de oturumların yalnızca yüzde 11'ini oluşturduğunu ancak günümüzde bu sayının yüzde 27'ye ulaştığını bildirdi. Dolayısıyla alınan kararın şaşırtıcı olmadığını belirtelim. 

Ayrıca Valve, 2017'den bu yana 87 milyondan fazla Steam kullanıcısının en az bir kez kontrolcü kullandığı söylüyor. Bu grubun yüzde 69'u Xbox'a ayrılırken, geriye kalan yüzde 31'lik bölümü Playstation, Swicth Pro ve diğer cihazlar arasında paylaşıldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim