Anlık Bildirim

Starlink hızla büyüyor: Abone sayısı 100 bine yaklaştı

Starlink'in dünya genelindeki abone sayısı sadece son bir ayda %30 büyüyerek 90 bini geride bıraktı. Starlink şu anda 12 ülkede hizmet sunuyor.

Starlink abone sayısı 90 bini geride bıraktı Tam Boyutta Gör

SpaceX'in uzaydan internet hizmeti Starlink hızla büyümeye devam ediyor. SpaceX tarafından yapılan resmi açıklamaya göre dünya genelindeki toplam Starlink abonesi 90 bini geride bırakmış durumda. Sadece bir ay içerisinde 20 binin üzerinde yeni abonenin Starlink ailesine katıldığı belirtildi.

SpaceX, Starlink servisinin abone sayılarını he ay ABD'nin Federal İletişim Komisyonu'na verilen bir raporda açıklıyor. 29 Haziran'da yapılan açıklamada abone sayısının 69.420 olduğu belirtilmişti. 29 Temmuz'da ise 90 bin seviyesi geride bırakılmış. Starlink'in böylece sadece bir ay gibi kısa bir sürede %30 seviyesinde büyüdüğü anlaşılıyor.

Starlink şu anda 12 ülkede hizmet veriyor. Kuzey Amerika'nın ardından şimdi Avrupa'da da artık birçok ülke kapsam alanına girmiş durumda. Kapsama alanı arttıkça elbette abone sayıları da hızla yükseliyor. SpaceX'in şu anki hedefi 2021 sonu itibarıyla tüm dünyayı kapsam alanına almak. Ancak elbette bu durum Türkiye'de Starlink kullanmaya başlayabileceğimiz anlamına gelmiyor. SpaceX'in öncelikle Türkiye'den hizmet izni alması gerek.

Starship roketiyle tek seferde 400 uydu gönderme planı

SpaceX şu anda 1700'ün üzerinde Starlink uydusuyla dünyanın en büyük uydu operatörü konumunda bulunuyor. Ancak şirket önümüzdeki süreçte de uydu filosunu hızla genişletmeye devam edecek. Şirketin şu anki en büyük planlarından birisi, yeni Starship roketleriyle tek seferde tam 400 Starlink uydusunu yörüngeye yerleştirmek.

SpaceX ayrıca şu anda yeni nesil Starlink uyduları üzerinde çalışıyor. Federal İletişim Komisyonu'na yapılan açıklamalara göre bu uyduların fırlatma süreci de çok yakında başlayacak. Yeni nesil uyduların daha yüksek kapasite, daha yüksek hız ve daha düşük gecikme değerleri sunacağı belirtildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9646 kez okundu.
20 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
starlink, spacex ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim