Anlık Bildirim

Square Enix blok zinciri teknolojilerine yatırım yapacak

Oyun dünyasının önemli isimlerinden Square Enix bu yıldan itibaren blok zinciri tabanlı oyunlar, NFT tabanlı dijital eşyalar ve metaverse dünyalarına yatırım yapmayı planlıyor. 

Square Enix Tam Boyutta Gör

Blok zinciri teknolojisi sadece güvenlik veya hızlı aktarım gibi alanları kapsamıyor. Artık blok zinciri teknolojilerini temel alan ve standart oyunlara göre çok daha fazla para aktarımlarının olduğu oyunlar mevcut. Halen de mantar gibi sayısız yeni proje piyasaya çıkıyor. Belirli bir süre oynandığında kripto para kazandırıyor olması da en önemli benimsenme noktası oldu. 

Square Enix blok zincirine giriyor

Final Fantasy geliştiricisi Square Enix’in patronu Yosuke Matsuda çalışanlarına gönderdiği yeni yıl mesajında Facebook’un Meta olarak ismini değiştirmesine vurgu yaptı ve bunun sadece bir isim değişikliği olarak görülmemesi gerektiğini belirtti. Matsuda 2022 yılı ile birlikte Metaverse kavramının çeşitli hizmetlerle desteklenen bir iş kolu haline geleceğine inanıyor. 

Matsuda ayrıca kripto para kazanılan blok zinciri tabanlı oyunlar ve NFT tabanlı dijital eşyaların giderek daha popüler olacağını düşünüyor. Bu bakımdan şirketin ürün portfolyosunda merkezi olmayan video oyunlarının da yer alması için strateji geliştirecek. 

Yavaş yavaş oyun devlerinin de blok zincirini keşfetmeye başladığını görüyoruz. Oyun içerisinde NFT satışlarının zirve yapması hali hazırda oyun içi satışlarda önemli stratejileri olan bu firmaların iştahını arttırmış durumda. Square Enix bu konuda kendi teknolojilerini mi geliştirecek yoksa ortaklıklar mı kuracak merak konusu. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim