Anlık Bildirim

Spotify, Apple'ı "acımasız bir zorba" olarak nitelendirdi

Müzik akış devi Spotify'ın baş hukuk sorumlusu, yayınladığı bir yazı ile adil rekabete izin vermediği gerekçesiyle Apple'ın 'acımasız bir zorba' olduğunu söyledi.

Spotify, Apple'ı 'acımasız bir zorba' olarak nitelendirdi Tam Boyutta Gör

Spotify'ın baş hukuk sorumlusu Horacio Gutierrez, The Wall Street Journal'da yayınlanan kaleme aldığı bir yazıda Apple'ı rakiplerini alt etmek için hakimiyetini kullanan acımasız bir zorba olarak nitelendirdi.

'Apple rekabeti engelliyor'

Epic Games ile Apple arasındaki devam eden davada Epic'i haklı gören Horacio Gutierrez, video oyunu yapım şirketinin sunduğu argümanları yineleyerek Spotify ile Apple Music arasında yaşanan haksız rekabetten bahsetti.

Gutierrez, WSJ'de yer alan yazısında: "Apple hakkında hayranlık duyulacak çok şey var ancak şirketim Apple'da başka bir acımasız taraf gördü. Apple, dünyanın en çok talep edilen bazı donanım ürünlerini tasarlıyor, geliştiriyor ve satıyor. Ayrıca birçok insan için Steve Jobs, yarattığı işte kalıcı bir rol model olmaya devam ediyor. Benim görevim, Apple'ın bu dış görünüşünün altında rakiplerini engellemek için hakimiyetini kullanan acımasız bir zorba olduğunu göstermek. Neyse ki son birkaç yıldır dünyanın dört bir yanındaki düzenleyiciler Apple'ın davranışını incelemeye başladılar. Birçok kişi Apple'ın tutumunu beğenmiyor." ifadelerine yer verdi.

Spotify, Apple'ı 'acımasız bir zorba' olarak nitelendirdi Tam Boyutta Gör

Spotify'ın Apple'dan özel bir tutum istemediği yalnızca adil olunması gerektiği de yazıda yer aldı. Gutierrez, Apple'ın uygulama içi satın almalarda ve aboneliklerde %30 komisyon almasının ve iPhone, iPad müşterilerinin kaydolmaları için Spotify web sitesine yönlendirilmemesinin rekabeti engellediğini söyledi.

Spotify baş hukuk sorumlusu, mevcut şartlar altında platformun %30 daha pahalı olması gerektiğini belirterek bu durumun kullanıcıların kararını Apple Music'i tercih etmeleri yönünde etkileyeceğini söyledi. Ayrıca ABD'deki rekabet yasasında acil, dar kapsamlı güncellemeler ile harekete geçilmesi çağrısı yaptı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12774 kez okundu.
36 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple music, apple komisyon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim