Anlık Bildirim

Spotify 124 milyon aboneye ulaştı

Yeni bölgelere açılan ve bu sayede büyüme istikrarını koruyan Spotify bununla birlikte artan telif maliyetleri nedeniyle faaliyet karında istikrarlı bir düşüş yaşamaya başladı.

Spotify 124 milyon aboneye ulaştı Tam Boyutta Gör

Çevrim içi müzik sektörünün lideri konumunda olan ve Apple ile kıyasıya rekabet eden Spotify istikrarlı bir şekilde yükselişe devam ediyor. Hem aylık kullanıcı sayısı hem de abone sayısı artış gösterdi.

Spotify kaç aboneye sahip?

Geçen yılın son çeyrek raporuna göre Spotify toplam aylık aktif kullanıcı sayısı 271 milyon oldu ve yıl bazında yüzde 31 artış gösterdi. 2019 yılında son olarak Hindistan'a açılan hizmet kullanıcı sayısını arttırdı.

Bu rakam içerisinde aylık aktif ücretli abonelerin sayısı 124 milyon oldu ve yüzde 29 artış gösterdi. Reklamlı ücretsiz aylık aktif aboneler ise 153 milyona yükselerek yüzde 32 arttı.

Firmanın podcast yatırımları da meyvelerini veriyor. Toplam podcast sayısı 700 bin barajını geçerken dinleme saatleri de yüzde 200 civarında arttı. Firma özel podcast reklamları ile burada da önemli bir gelir akışı sağladı.

Bu dönemde firmanın toplam geliri 1.85 milyar Avro oldu ve yüzde 24 artış gösterdi. Ücretli abonelerden elde edilen gelir 1.63 milyar dolar olurken reklamlı kullanıcılardan elde edilen gelir 217 milyon Avro oldu.

Gelirler artış gösterse de sürekli büyüyen telif ödemeleri nedeniyle firmanın kar marjı iyice düşmüş durumda. Yüzde 4.1 kar marjı firmanın 77 milyon Avro zarar etmesine sebep oldu. Son bir yıldır firma net kar değerinden net zarar değerine doğru geçiş yapmaya başladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim