Anlık Bildirim

SpaceX'in dev roket prototipi infilak etti! İşte patlamadan görüntüler

Starship roketinin yeni prototipi SN4, bugün gerçekleştirilen bir test sırasında infilak etti. SpaceX, Starship roketini Mars'a ve Ay'a koloni taşımak için geliştiriyor.

SpaceX'in yeni Starship prototip roketi, bugün gerçekleştirilen bir test sırasında infilak etti. Büyük bir patlamayla paramparça olan roket bir anda dev bir ateş topuna dönüştü. İlginç görüntüler bölgede bulunan kameralar tarafından canlı olarak kaydedildi.

Yukarıdaki videoda Starship roketinin SN4 isimli prototipini görüyoruz. SN4 henüz yeni geliştirilen bir prototipti ve önümüzdeki hafta ilk kez fırlatılması planlanıyordu. SpaceX, uçuş öncesinde roketin motorlarını test etmek için bugün rutin bir statik ateşleme gerçekleştirdi. Ancak test beklendiği gibi gitmedi ve yukarıdaki patlama görüntüleri ortaya çıktı.

Patlama henüz yeni gerçekleştiği için nedeni henüz tespit edilmiş değil. SpaceX mühendisleri şu anda muhtemelen mesaiye başlamıştır. Önümüzdeki saatlerde konuyla ilgili hem Elon Musk'tan hem de SpaceX'ten resmi açıklamalar gelmesini bekliyoruz.

Starship roketi henüz geliştirme evrelerinin başlarında olduğu için bu tarz patlamalar aslında çok da anormal değil. SpaceX'in popüler roketi Falcon 9 da henüz geliştirme sürecindeyken bu tarz patlamalarla yüzleşmek zorunda kalmıştı. SpaceX bu hatalardan derslerini çıkarıp roketi yavaş yavaş kusursuzlaştırmaya çalışıyor. Starship'i önümüzdeki 10 yıl içerisinde Mars'a ve Ay'a insan taşırken görebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13842 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
starship, spacex ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim