Anlık Bildirim

SpaceX, Falcon roketine ait parçanın Dünya’ya düştüğü anın videosunu yayınladı

Ürettiği roketlerin parçalarını tekrar kullanmak için yoğun çaba harcayan SpaceX, yeni yayınladığı bir videoda bu parçalardan birinin Dünya'ya düşüş anını izleme şansını sunuyor.

SpaceX, Falcon roketine ait parçanın Dünya’ya düştüğü anın videosunu yayınladı Tam Boyutta Gör
SpaceX, geçtiğimiz günlerde Falcon Heavy roketine ait ve iki parçadan oluşan burun konisinin (uzay roketinin huni şeklindeki ön kısmı) bir yarısının Dünya’ya doğru düştüğü anın bir videosunu yayınladı.

Karenaj adı verilen ve hem roketin uzaya taşıdığı yükü koruyan hem de aynı rokete aerodinamik şeklini veren parça, 11 Kasım’da gerçekleştirilecek görevde tekrar kullanılacak. Bu tarihte SpaceX, uzaydan internet hizmeti sağlamak için geliştirdiği Starlink projesi kapsamında 60 uyduyu daha yörüngeye yollayacak.

Nisan ayında bir Arabsat-6A uydusunu yörüngeye taşındığı anda kaydedilen aşağıdaki videoda, karenajın bir parçasının roketten ayrılış anı görülebiliyor. Dönerek Dünya’ya düşen parçanın kaydedildiği anda Güneş ve uzayın karanlığı da izlenebiliyor.

SpaceX’in Falcon roketlerine ait burun konilerini yakalamak için üzerlerinde ağ bulunan özel tekneler kullandığı biliniyor. Şirket, söz konusu parçayı bir Falcon Heavy roketinin uzaya gönderilmesinin ardından Haziran ayında ilk kez yakalamış ve ürettiği roketlere ait parçaların tekrar kullanılması adına gösterdiği gayreti kamuoyuyla paylaşmıştı.

SpaceX, Falcon roketine ait parçanın Dünya’ya düştüğü anın videosunu yayınladı

Okyanusa düştüğü söylenen parçaların SpaceX tarafından daha sonradan kurtarıldığı belirtilmiş.11 Kasım’da gerçekleştirilecek fırlatma için kullanılacak Falcon 9 birinci seviye itici roketin ise dördüncü kez uzaya gönderilerek bir ilki başaracağı ifade ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim