Anlık Bildirim

Sony son çeyrekte önemli kayıplar yaşadı

Gerek PS4 satışlarının mevsimsel olarak düşüş trendine girmesi gerekse sinema tarafında dişe dokunur bir yapımın olmaması geçen yılın son çeyreğinde düşüşü derinleştirdi.

Sony son çeyrekte önemli kayıplar yaşadı Tam Boyutta Gör

Akıllı telefon pazarında bir türlü aradığını bulamayan Sony geçen yılın son çeyreğinde önemli kayıplar yaşadı. Sinema ve oyun sektörlerinde de Sony önceki yıla göre bir miktar gerileme yaşadı.

Yılı iyi bitiremedi

Yapılan açıklamaya göre geçen yılın son çeyreğinde 22 milyar dolar civarında gelir elde etti. Önceki yıla göre yüzde 3 artış yaşandı. Bununla birlikte net kar 2.1 milyar dolar ile yüzde 46 civarında düşüş yaşadı.

Düşüşün en büyük sebeplerinden birisi oyun bölümü oldu. PS4 yavaş yavaş ömrünün sonuna geldiği için 6.1 milyon adet satabildi. Bölümün gelirleri de yüzde 20 düşerek 6 milyar dolar civarında gerçekleşti.

Yıl içerisinde önemli yapımlarla gelirini arttıran Sony Pictures ise son çeyrekte pek başarılı olamadı ve yüzde 12 kayıp yaşayarak 2 milyar dolar gelir elde etti. Kar ise yüzde 50 düşüşle 50 milyon dolar oldu. Düşüşe devam eden mobil bölüm ise 6 milyar dolar gelir ile yüzde 23 düştü. Yine de karını 700 milyon dolara yükseltmeyi başardı.

Sony'nin son dönemdeki yükselen değeri olan sensör ve görüntüleme birimi 2.7 milyar dolar ile yüzde 30 civarında yükseldi. Faaliyet karı ise yüzde 50 artışla 680 milyon dolara yükseldi. Sensör birimi firmanın en yüksek kar marjına ulaşan bölümü haline gelmiş durumda.

Mevcut çeyrek için büyük bir değişim beklenmiyor. Oyun ve sinema bölümü önemli duyurular yapmadı. Xperia bölümü ise MWC 2020 fuarı sonrasında ancak ikinci çeyrekte etkili olabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim