Anlık Bildirim

Sony, PlayStation 5’in fan hızını oyuna özel çevrimiçi güncellemelerle kontrol edecek

Sony, yeni nesil konsolu PlayStation 5'in soğutma çözümüne özel önem veriyor. Termal macun olarak sıvı metal çözümğne yönelen şirket, konsolun sıcaklık değerlerini de çevrimiçi kontrol edecek.

Sony, PlayStation 5’in fan hızını oyuna özel çevrimiçi güncellemelerle kontrol edecek Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz hafta parçalarına ayrılan PlayStation 5’ın soğutma çözümünü gözler önüne seren Sony’nin devasa bakır soğutucu ve fana ilaveten termal macun çözümünde de sıvı metalden yana tercih kullandığı ortaya çıkmıştı. PlayStation 4’ün gürültülü fanı yüzünden dili yanan şirketin yeni nesil konsoluna yönelik soğutma çözümüne özel mesai harcadığı görülmüştü.

Henüz piyasaya sürülmeyen PlayStation 5’te kullanılan soğutma çözümünün konsolu ne derece sessiz ve serin kılacağını bilemesek de ortaya çıkan yeni bir detay, Sony’nin işini şansa bırakmak istemediğini ortaya koydu. Konsolun CPU ve GPU’su için değişken saat hızı çözümüne başvuracağı bilinen şirket, buna ilaveten çevrimiçi olarak konsolun sıcaklık değerleriyle ilgili bilgi toplayacak.

Sony, PlayStation 5’in fan hızını oyuna özel çevrimiçi güncellemelerle kontrol edecek Tam Boyutta Gör

Konsol sahiplerinin oynadığı oyunların oluşturduğu yük ve bunun sonucunda ortaya çıkan ısıl değerleri inceleyecek şirket, oyunlara özel fan hız değerleri güncellemesi yayınlayabilecek. Örneğin sistemi zorlaması muhtemel Cyberpunk 2077 gibi bir oyunda ortaya çıkan sıcaklık değerlerini izleyecek Sony, bunun için özelleştirilmiş fan hız ayarı güncellemesi yayınlayacak.

Sony, PlayStation 5’in fan hızını oyuna özel çevrimiçi güncellemelerle kontrol edecek Tam Boyutta Gör

PS5 mühendislerinden Yasuhiro Ootori’nin verdiği bilgiler neticesinde ortay çıkan gelişme kapsamında Ootori,” Gelecekte yayınlanacak her bir oyun için APU’nun sergileyeceği davranış incelenecek ve veriler toplanacak. Ortaya çıkan bu veri havuzuna göre konsol fanını optimize etmeyi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim