Anlık Bildirim

Sony'den, PlayStation'daki ses kaydetme işlevi hakkında açıklama: Denetleme için kullanılacak

Sony'den PlayStation modellerine gelecek olan yeni sesli sohbet işleviyle ilgili açıklama geldi. Şirkete göre bu işlev taciz ve hakaretle mücadele için de kullanılacak.

Sony'den, PlayStation'daki ses kaydetme işlevi hakkında açıklama: Denetleme için kullanılacak Tam Boyutta Gör

PlayStation geliştiricileri, konsollarda kullanılacak sesli sohbet ve ses kayıt özelliğinin ayrıntılarını paylaştı. Bir Sony sözcüsü, şirketin bu önemli konuyla ilgili tüm detayları açıklamadığı için özür diledi.

Konuşmaların son 5 dakikası kaydedilecek

Anlaşıldığı üzere, özellik sadece PS5'te değil, aynı zamanda PS4'te de mevcut olacak. Geliştiriciler bu özelliğin, farklı platform sahiplerinin birbirleriyle iletişim kurabilmeleri nedeniyle geliştirildiğini belirtiyorlar. Sony ayrıca ses kaydının sürekli olarak yapılmayacağını, bu işlevin yalnızca taciz ve hakaretlerle mücadele için kullanılacağını açıkladı. Buna paralel olarak cihazların, konuşmaların son beş dakikalık kısmının bir kaydını hafızada tutacağına dikkat çekilmiş.

Sony'den, PlayStation'daki ses kaydetme işlevi hakkında açıklama: Denetleme için kullanılacak Tam Boyutta Gör

Şikayette bulunmak için, kullanıcının 40 saniyelik bir sohbet pasajı göndermesi gerekecek. Moderatörlerin içeriği anlayabilmesi için 20 saniyelik konuşmanın yanı sıra, diyaloğun 10 saniye öncesi ve 10 saniye sonrası da mevcut olmalı. Verge kıdemli editörü Tom Warren, Microsoft'un da Xbox konsolları için benzer bir özellik üzerinde çalıştığını söyledi ve moderasyonun tüm oyun endüstrisinin ortak bir sorunu olduğunu dile getirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim