Anlık Bildirim

Sony, CES 2020'de PlayStation 5 logosunu tanıttı

Sony, CES 2020'de boy göstermeye devam ediyor. Şirket bu yılın sonlarında piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5'in logosunu tüm dünyaya açıkladı.

Japonya merkezli elektronik devi Sony, uzunca bir süredir beklenen yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5'i, 2020 yılının sonlarına doğru satışa sunmaya hazırlanıyor. Şirket CES 2020 fuarında ise PlayStation 5'in logosunu resmi olarak tanıttı.

Önceki logolarla benzer

PlayStation 5 oyun konsolunun logosu, tam da beklendiği gibi PlayStation 3 ve PlayStation 4 logolarıyla benzerlik gösteriyor. Aynı yazı tipi ve tasarım anlayışının hakim olduğu logoda değişen tek şeyin 5 rakamı olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca PS5 logosuna herhangi bir ek tasarım öğelerinin eklenmediğini de görüyoruz.

Sony, CES 2020'de PlayStation 5 logosunu tanıttı Tam Boyutta Gör

PlayStation 5 ile ilgili sızıntılar son birkaç aydır ortalığa saçılmış durumda. Ancak yeni nesil oyun konsolunun neye benzediğine dair sağlam bir sızıntının olmadığını da belirtmek gerek. 8K çözünürlük, ray tracing teknolojisi, yükleme sürelerini kısaltmak için süper hızlı SSD ve önceki PlayStation modelleriyle geriye dönük uyumlu olacağı söylenen PlayStation 5'in, AMD Zen 2 mimarisine dayanan sekiz çekirdekli işlemci ve AMD Radeon Navi tabanlı bir grafik işleme ünitesi ile gelmesi bekleniyor.

Sony tüm bunlara ek olarak, düzenlediği CES 2020 etkinliğinde PlayStation oyun konsollarının satış rakamları ile ilgili de bilgi verdi. Şirketin açıklamalarına göre 104 milyon adet satan PlayStation 4, 158 milyon adetlik satış rekorunu elinde bulunduran PlayStation 2'nin ardından tarihte en çok satan ikinci oyun konsolu oldu. PS4'ün, yıl sonuna doğru yapılacak olan PlaySatation 5 lansmanına kadar PS2'nin rekorunu geçebilmesi ise oldukça zor görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8667 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, PS 5 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim