Anlık Bildirim

Sony Alpha kamera serisine uzak kontrolcü desteği geldi

İlk etapta Sony A7R IV ve A9 II modelleri için başlayacak olan uzak kontrolcü desteği, uzun zamandır spor fotoğrafçılarının eleştirdiği önemli bir eksikliği gidermiş olacak.

Sony Alpha kamera serisine uzak kontrolcü desteği geldi Tam Boyutta Gör

Aynasız kameralar açısından Sony en beğenilen markaların başında geliyor ancak portre veya spor fotoğrafçıları yeterli uzak kontrolcü desteği olmadığı için bu seriyi pek tercih etmiyor. Sony bu gidişatı değiştirmek niyetinde.

Camera Remote SDK neler sunuyor?

Firmadan yapılan açıklamaya göre Sony Alpha serisi kameralar için üçüncü taraf firmalar da uzak kontrolcü geliştirebilecek. Camera Remote SDK adıyla yayınlanan yazılım geliştirme aracı herkesin erişimine açıllmış durumda.

Genelde kamera tarafında kendi yazılım ve donanımı üzerinde ısrarcı olan Sony'nin son dönemde artan rekabeti karşılayabilmek için böyle bir hamle yaptığı düşünülüyor zira Canon ve Nikon makineleri uzak kontrolcü desteği nedeniyle bu konuda daha fazla tercih ediliyor.

Yazılım aracı ilk etapta Sony A7R IV ve A9 II modelleri ile uyumlu olacak. Önümüzdeki dönemlerde Sony'nin bu listeyi genişleteceği ifade ediliyor. Kamera kontrolü geliştiricilerinden Telemetrics ilk ürünleri piyasaya süren firmalardan birisi olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim