Anlık Bildirim

Sony 2020’nin ilk çeyreğinde yarım milyondan az telefon sattı

Sony'nin açıkladığı 2020 yılı birinci çeyrek ekonomik raporlarında firmanın akıllı telefon satışlarında hedefinden oldukça uzakta kaldığı ortaya çıktı. Firma, buna bağlı olarak çok daha az kâr etti.

Sony 2020’nin ilk çeyreğinde yarım milyondan az telefon sattı Tam Boyutta Gör

Sony tarafından yayınlanan ekonomik verilere göre firma, 2020 yılının ilk çeyreğinde 35,45 milyar yen kâr elde etti. Geçen yılın aynı çeyreğinde firmanın ettiği kâr 82,73 milyar dolar seviyesindeydi. Sony, açıklamasında bu düşüşü koronavirüsün vurduğu gezegende tüketici elektroniklerinin satışlarındaki azalmaya bağladı. Firma, bazı tesislerindeki üretimi de virüs nedeniyle askıya almıştı.

İçinde olduğumuz yılın sonunda Sony, toplam kâr seviyesinin en az yüzde 30 gerileyeceğini tahmin ediyor. Firmanın oyun departmanı her ne kadar iyi iş yapsa da kamera sensör departmanı üst seviye telefonlara olan talebin düşüşüyle büyük bir darbe alacak.

Bu çeyrekte Sony’nin toplam 400 bin adet Xperia modeli satabildiği verisi paylaşıldı ve bu değer, geçen yılın aynı periyoduna kıyasla yüzde 63,7 bir düşüşe işaret ediyor. Sony’nin hedefi ise 700 bin seviyesindeydi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3134 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony xperia, sony ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim