Anlık Bildirim

Sol taraftan şarj edilen MacBook Pro’lar ısınıyor

Apple MacBook Pro modellerinde yer alan USB-C portlarının tümünden cihazı şarj etmek mümkün olmasına rağmen ortaya çıkana göre sol taraftan şarj edilen cihazlar, ısınma problemi yaşıyor.

Sol taraftan şarj edilen MacBook Pro’lar ısınıyor Tam Boyutta Gör

MacBook Pro modellerine yönelik yeni bir araştırma sonuçlarına göre, cihaz sol taraftan şarj edildiğinde ısınarak performans kaybı yaşıyor.

Modern Apple MacBook Pro model laptoplar, bildiğiniz üzere 13 inç taban model haricinde iki tarafında ikişer tane olmak üzere toplam dört USB-C portuna sahip. Bu portlardan herhangi birini kullanarak şarj edilebilen laptop, ortaya çıkanlara göre sol taraftaki portlar kullanılarak şarj edildiğinde ısınma problemi yaşıyor. Bu ısınma, fanların çalışmasına ve hatta işlemcinin daha erken termal limite ulaşmasına sebep oluyor.

StackExchange üzerinde yayınlanana göre, sol taraftan USB-C şarj aleti bağlandığında aktive olan kernel_task görevi, yüksek işlemci kullanımına sahip. Aynı görev, cihaz sağ taraftan şarj edilirken aktive olmuyor.

Sol taraftan şarj edilirken 2 dakika içerisinde meydana gelen ısınma ve fanların çalışması, şarj aletinin sağ tarafa alınmasıyla birlikte 15 saniye gibi bir süre içerisinde ortadan kalkıyor ve fanların çalışması, devam eden ağır bir işlem yoksa, duruyor.

StackExchange üzerinde şimdilik önerilen çözüm, tahmin edeceğiniz üzere şarj aletini sağ tarafa takarken sol tarafa aksesuarların takılması yönünde. Bu durumun yazılımsal tabanlı mı donanımsal tabanlı mı olduğu bilinmiyor. Konuyla ilgili Apple tarafından herhangi bir açıklama yapılmış değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10276 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
macbook pro, macbook pro ısınma ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim