Anlık Bildirim

Snapdragon 8cx Gen 4 detaylanıyor: Apple M3'ü geride bırakabilir

Apple M serisi işlemcilere rakip olacak Snapdragon 8cx Gen 4 hakkında yeni bilgiler paylaşıldı. Amiral gemisi platform, Apple M3'ü geride bırakabilir. İşte detaylar
Snapdragon 8cx Gen 4 detaylanıyor: Apple M3'ü geride bırakabilir Tam Boyutta Gör
Mobil işlemciler söz konusu olduğunda pazarında önde gelen isimlerinden Qualcomm, 2024 yılında piyasaya çıkacak Snapdragon 8cx Gen 4 yonga seti için hazırlıklara başladı. Öyle ki yeni platformun, Apple'ın ''M'' serisi işlemcilere sıkı bir rakip olacağı söyleniyor. Son olarak yeni raporlar, Snapdragon 8 Gen 4'ün performansına açıklık getirdi. Apple M3'ü geride bırakabilir. 

Snapdragon 8cx Gen 4, Apple M3'ü geride bırakabilir

Bilmeyenler için TSMC'nin 3nm üretim sürecini temel alacak Snapdragon 8cx Gen 4, önümüzdeki yıl büyük tabletlerde ve Windows ARM dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak. Ayrıca yeni işlemcinin, Nuvia ve Qualcomm iş birliğinin ilk meyvesi olacağını da hatırlatalım. Nitekim Nuvia imzalı Oryon çekirdeklerinin Snapdragon 8cx Gen 4 ile tanıtılması bekleniyor. 

Snapdragon 8cx Gen 4 detaylanıyor: Apple M3'ü geride bırakabilir Tam Boyutta Gör
Bugün tanınan sızıntı kaynağı Revegnus ise, Snapdragon 8cx Gen 4 ve Apple M3'ün muhtemel Geekbench 5 skorlarına değindi. Buna göre Qualcomm'un amiral gemisi çözümü 1.800 tekli çekirdek, 14.000-14.500 çoklu çekirdek skoruna ulaşırken, Apple M3 sırasıyla 2.500 ve 11.000 skora sahip olacak. 

Bu rakamlara baktığımızda, Apple'ın tek çekirdek performansında tekrar rekabetin önünde olduğunu görüyoruz. Ancak çoklu çekirdek performansında Snapdragon 8cx Gen 4, rakibini büyük oranda geride bırakmayı başarıyor. Dolayısıyla Apple ve Qualcomm arasında devam eden rekabetin gelecekte daha da kızışacağını söyleyebiliriz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4214 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
qualcomm, Snapdragon 8cx Gen 4 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim