Anlık Bildirim

Snapdragon 8 Gen 3 test edildi: Apple A16’dan daha hızlı olacak

Dünyanın en büyük mobil çip geliştiricilerinden Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3’ü tanıtmaya hazırlanıyor. Yeni testlere göre bu çip, Apple A16’dan %11 daha hızlı olacak.

Snapdragon 8 Gen 3 test edildi Tam Boyutta Gör
Samsung Exynos’ın geri planlara atılması ile mobil çip dünyasında önemli bir yere oturan Qualcomm, son yıllarda geliştirdiği çipler ile başarılı ürünler ortaya çıkarmıştı. Snapdragon 8 Gen 2 ile Apple’ın önüne geçen firma, 8 Gen 3 çip seti ile tekrar liderliğe oynayacak.

8 Gen 3, Geekbench 6 ile test edildi

Geçtiğimiz aylarda Snapdragon 8 Gen 3’nin mühendislik örneği, Geekbench 5 üzerinden Apple A16 ile kıyaslanmıştı. Bu testlerde A16’nın önüne geçen işlemci, bir kez daha benzer bir testten geçti. @korean_riceball tarafından paylaşılan Geekbench 6 puanları, Snapdragon 8 Gen 3’yi bir Xiaomi mühendislik örneği üzerinde test ediyor. 8 Gen 3, bu testte 2563 tek çekirdek puanı, 7256 çoklu çekirdek puanı alıyor. Apple A16 ise aynı testte 2528 tek çekirdek puanı ve 6502 çoklu çekirdek puanı alıyor.

A16’ya göre %11’lik bir performans üstünlüğü sunan 8 Gen 3, bu performans artışını yeni çekirdek konfigürasyonuna borçlu. Raporlara göre bu çip seti, bir Cortex-X4 çekirdeğine ve 5 ek performans çekirdeğine sahip olacak. Qualcomm’un 1+5+2 konfigürasyonu, yonga setinin performansında ciddi bir artışa sebep olmuşa benziyor. TSMC’nin N4P 4nm sürecinde üretilecek olan işlemci, ek performans çekirdeğine rağmen ısınma ve enerji verimliliği konusunda problem yaşamayacak.

Qualcomm’ın yeni amiral gemi işlemcisi, A16 işlemcisinin önüne geçse de Apple’ın yıl bitmeden dünyanın ilk 3nm mobil işlemcisi olan A17 Bionic’i tanıtması bekleniyor. 3nm süreci ile Apple, A17 çipine ciddi bir performans artışı verecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3825 kez okundu.
11 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
qualcomm snapdragon, Snapdragon 8 Gen 3 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim