Anlık Bildirim

Sinema salonlarının açılış tarihi ertelendi

31 Aralık'a kadar kapatılma kararı alınan sinema salonları için açılış tarihi ertelendi. Sinema salonları 1 Mart 2021'e kadar kapalı olacak.

Sinema salonlarının açılış tarihi ertelendi Tam Boyutta Gör

Kasım ayında alınan kararla sinema salonları koronavirüsün bulaşma riski yüksek olduğu için yıl sonuna kadar kapatılmıştı. Bugün İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyle sinema salonlarının açılış tarihi 1 Mart 2021’e ertelendi.

2020 yılı sinema sektörü için üzücü geçti. 2020’nin başından sonuna kadar salonlar seyircilerden mahrum kaldı. Sektörü desteklemek için 2021’in ilk yarısında sinema biletlerindeki KDV oranı yüzde 1’e indirilmişti ancak genelgeyle salonlar kapatıldığı için bu indirimin avantajı kalmadı.

Seyirici sayısı yüzde 70 azaldı

Sinema salonlarının açılış tarihi ertelendi

Türkiye’deki sinema salonlarının seyirci sayılarını tespit eden BoxOfficeTürkiye verilerine göre 2020’de şu ana kadar toplam 17 milyon 415 bin 141 adet sinema bileti satıldı. Toplam 299.722.343 TL hasılat elde edildi. 2019’un aynı dönemiyle kıyasladığımızda seyirci sayısında yüzde 70,3 düşüş, hasılat miktarında yüzde 69 oranında düşüş yaşandı.

Kaynakça https://www.icisleri.gov.tr/sinema-salonlari-icin-sure-1-marta-uzadi https://boxofficeturkiye.com/yillik Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3806 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sinema salonları, seyirci sayıları ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim