Anlık Bildirim

Araştırma: Sigara içen Covid hastalarının hastaneye yatma ve ölme ihtimalleri daha yüksek

Yakın zamanda yayınlanan bir araştırma, sigara içen insanların Covid-19 hastalığı sebebiyle hastaneye yatma ve ölme ihtimallerinin sigara kullanmayanlardan çok daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Yeni bir araştırmaya göre sigara içen insanların Covid-19 nedeniyle hastaneye yatma ve ölme olasılığı sigara kullanmayanlardan çok daha yüksek. Bilim insanları, hastalığın sigara kullananlar üzerindeki etkilerine dair kanıtlar olduğunu ifade etti.

Sigara içen bir insan Tam Boyutta Gör

Temmuz 2020’de yayınlanan bir araştırmada, sigara içenlerin içmeyenlere kıyasla Covid-19’a yakalanma ihtimalinin çok daha az olduğu iddia edilmişti. Ancak bu araştırma, yazarlarının tütün şirketleri ile bağlantısı olduğu ortaya çıktıktan sonra 2021 başlarında geçersiz sayılmıştı.

Yapılan yeni araştırma ise Oxford Üniversitesi tarafından yürütüldü ve pazartesi günü Thorax isimli akademik dergide yayınlandı. Araştırmacılar, sigara içenlerin de dahil olduğu verileri hastaneye yatma ve ölüm oranlarıyla karşılaştırdı.

Sigara içmek, Covid'ten ölme ve hastaneye yatma riskini artırıyor Tam Boyutta Gör

Hastaneye yatma riski %80 daha fazla

Yapılan analizler sonucunda da sigara içen insanların hastaneye yatma ihtimallerinin sigara içmeyenlerden %80 daha fazla olduğu ortaya çıktı. Yazarlar bununla ilgili, “Elde ettiğimiz sonuçlar, sigara içmenin Covid-19 riski üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu bize gösterdi” ifadelerini kullandı.

Oxford’dan baş araştırmacı olan Dr. Ashley Clift de çalışma ile ilgili şu ifadeleri kullandı:: “Sonuçlarımız, sigara içmenin tıpkı kalp hastalıkları, farklı kanserlerde olduğu gibi Covid-19’a da yakalanma riski ciddi derecede artırdığını gözler önüne seriyor Bu da şu anın sigarayı bırakmak için en iyi zaman olduğunu gösteriyor.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20765 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Oxford Üniversitesi, sigara ve
3 etiket daha aşı Popüler Bilim Covid-19
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim