Anlık Bildirim

Siber saldırı tehdidine karşı Siber İstihbarat Birimi kuruluyor

Türkiye'ye yönelik siber saldırı sayısının son bir yıl içerisinde 2 kat artarak 100 bine ulaşması ile birlikte düğmeye basıldı. Yeni nesil güvenlik tehdidine karşı Siber İstihbarat Birimi kuruluyor.

Siber saldırı tehdidine karşı Siber İstihbarat Birimi kuruluyor Tam Boyutta Gör

Türkiye'ye yönelik siber saldırıların artması hükümeti harekete geçirdi. Geçtiğimiz yıla göre iki kat artan bu yeni nesil güvenlik tehdidine karşı Siber İstihbarat Birimi (SİB) kurulması planlanıyor. Böylelikle bu tür saldırılar önceden haber alınacak ve gerekli müdahalelerde hızlıca yapılabilecek. Ayrıca maddi ve itibar kayıplarının önüne geçilmiş olunacak.

Türkiye'ye yapılan son siber saldırılardan Türk Telekom ve Garanti BBVA etkilenmişti. Bu tür saldırılarda başta operatörler ve kamu kurumları olmak üzere bankacılık, enerji, sağlık gibi son derece kritik kuruluşlar hedef alınıyor. Bilgisayar korsanları en fazla Dağıtık Hizmet Engelleme (DDoS) ve Oltalama (Phishing) olarak adlandırılan saldırı yöntemlerini kullanıyorlar.

Siber saldırı tehdidine karşı Siber İstihbarat Birimi kuruluyor Tam Boyutta Gör

En önemli ayak Siber İstihbarat Birimi

DDoS ataklarında ABD, Hollanda, Ukrayna, Çin, Tayland, Rusya ve İran üzerindeki serverlar üzerinden saldırı yapılıyor. Siber saldırıların 2 kat artarak 100 bine ulaşması ile Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi için hazırlık çalışmalarına başlanacak. Bu konuyla ilgili gerekli olan mevzuat çalışmasını da Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Ulaştırma Bakanlığı ve TÜBİTAK ortak yürütecek.

Ulusal siber güvenliğin en önemli ayağını ise Siber İstihbarat Birimi oluşturacak. Bilgi ve iletişim teknolojileri altyapılarına yönelik ortaya çıkan tehditlere ilişkin faaliyet gösterecek bu birimin 2020 yılında kurulması planlanıyor. Böylelikle siber tehdit istihbaratı sağlanan kaynakların sayısı çoğaltılıp, ulusal siber güvenlik olaylarına müdahale ve koordinasyon kapasitesi de arttırılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim