Anlık Bildirim

Seat'ın alt markası Cupra da elektriklendi: İşte Cupra el-Born

Cupra logosu altında yeniden şekillenen el-Born, daha sportif tasarıma sahip olmanın yanı sıra 500 kilometrelik menziliyle dikkat çekiyor. İşte 2021 Cupra el-Born tasarımı ve paylaşılan özellikleri:

Seat'ın alt markası Cupra da elektriklendi: İşte Cupra el-Born Tam Boyutta Gör

Volkswagen Grubu’nun en sportif elektrikli hatchback modeli Cupra’dan geldi. Seat el-Born, performans odaklı Cupra markasının dokunuşlarıyla yeniden doğdu. Cupra el-Born'un şimdilik sadece tasarımı ve bazı özellikleri paylaşıldı.

2021 Cupra el-Born’un teknik detayları henüz tam olarak açıklanmadı. Örneğin otomobilin arka aksına konumlandırılan elektrik motorunun güç ve tork değerleri henüz belli değil. Bu noktada standart Seat el-Born’daki 204 beygirin artıp artmadığını henüz bilmiyoruz. Bildiğimiz değişimlerden biriyse Cupra el-Born’un 77 kWh’lık daha büyük bir batarya ile donatılmış olduğu. Standart modelde 62 kWh’lık batarya bulunuyordu.

Bataryadaki bu değişim, menzile 80 kilometrelik artış olarak yansımış. Cupra el-Born, tam şarj ile WLTP’ye göre 500 kilometre menzil sunuyor. Markanın açıklamasına göre, hızlı şarj desteği sayesinde 30 dakika şarj ile 260 kilometre menzil elde etmek mümkün. Cupra el-Born’un 0-50 km/s hızlanmasını 2.9 saniyede tamamladığı da verilen bilgiler arasında. 0-100 km/s değeri ise henüz belli değil.

MEB platformu üzerine inşa edilen Cupra el-Born, bu modele özel olarak geliştirilen Dinamik Şasi Kontrol Sport (DCC Sport) ile donatılmış. Söz konusu sistem, otomobilin süspansiyonunu yol koşullarına göre ayarlayarak konforlu bir sürüş deneyiminin yanı sıra manevra kolaylığı da sağlıyor. Bunun yanı sıra Cupra e-Born’da artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisine sahip head-up display de bulunuyor.

Volkswagen ID.3 ile birlikte Almanya’daki Zwickau fabrikasında üretilecek olan Cupra el-Born, 2021 yılında Avrupa’da satışa sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3993 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, cupra ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim