Anlık Bildirim

Samsung ve LG, LCD üretim hatlarını satıyor

OLED ve Quantum Dot gibi yeni panel teknolojilerine yönelen Samsung ile LG, mevcut LCD üretim hatlarını elde çıkararak hem alan hem de kaynak oluşturmayı amaçlıyor.

Samsung ve LG, LCD üretim hatlarını satıyor Tam Boyutta Gör

Bugün ekran sektöründe LCD halen büyük bir paya sahip. Bununla birlikte daha canlı ve verimli görüntüler sunan OLED, Quantum Dot gibi yeni teknolojiler gelişmeye başladı. Bu teknolojiler haliyle daha iyi kazandırıyor. Üreticiler de bu cepheye yoğunlaşmaya başladı.

Trendler değişiyor

Güney Kore'den gelen bilgilere göre Samsung ve LG; bu yeni üretim teknolojilerine odaklanabilmek adına LCD üretim tesislerini satmaya başladı. Potansiyel alıcılar arasında ise Çinliler yer alıyor.

OLED ve Quantum Dot gibi teknolojiler önemli avantajlar sağlasa da LCD üretimi uzun bir süre daha devam edecek. Yeni teknolojilere yatırım yapma imkanı olmayan Çinli üreticiler için LCD sektöründe hakimiyet kurmak oldukça önemli.

Samsung Display ülkesindeki Gen-8 LCD ekran üretim hattını Çinli Efonlong'a sattı. Ekipmanlar gelecek ay nakliye edilecek ve boşalan hatlarda firma Quantum Dot ekranların üretimine başlanacak.

LG ise P8 üretim hattını satmak için potansiyel alıcılar arıyor. Firma satıştan sonra henüz rakiplerini yakalayamadığı OLED ekran konusunda üretim hatları kuracak ve yeni fırsatlar arayacak.

LCD üretim pazarının yaklaşık 106 milyar dolar civarında bir değere sahip olduğu tahmin ediliyor. Samsung ve LG'nin pazardaki payı ise yaklaşık 33 milyar dolar değerinde.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim