Anlık Bildirim

Samsung ve LG akıllı telefonlar için harici ekranlar üzerinde çalışıyor

Yıllar önce Motorola Atrix modeli ile gördüğümüz harici ekran desteği Android dünyasına bir kere daha gelecek. Samsung ve LG harici ekranları piyasaya sürmek üzere.

Samsung ve LG akıllı telefonlar için harici ekranlar üzerinde çalışıyor Tam Boyutta Gör

Akıllı telefonların bir masa üstü deneyimiyle bilgisayar gibi kullanılması düşüncesi çok eskilere gidiyor. Motorola Atrix döneminde dizüstü aksesuarı oldukça ilgi görmüş ancak satmamıştı. Bugün Huawei, NextBook gibi markalar zaman zaman yazılım veya aksesuar tarzında ürünler piyasaya sürüyor ancak konsepti en iyi temsil eden Samsung oldu.

Farklı bir konsept göreceğiz

Uzun süredir DeX aksesuarı ile Samsung amiral gemilerini harici ekranlara bağlamak mümkün. Ayrıca aksesuar olmadan da Tip-C dönüştürücü ile HDMI üzerinden yine bağlantı kurulabiliyor. Ne var ki Linux kullanma desteğini Samsung ani bir şekilde sona erdirmişti.

Google her ne kadar büyük bir ilgi görmese de masa üstü kullanım konseptini Android 10 işletim sistemine entegre etmeye karar verdi. Masa üstü modu benzer bir şekilde akıllı telefonunuzu harici ekranlara bağlıyor.

Gelen bilgilere göre Samsung ve LG bu özelliği kullanmayı planlıyor. Samsung zaten bu özelliğe sahip ancak DexBook adında 14.1 inçlik Full HD bir ekran ilk kez karşımıza çıkacak. 1Kg ağırlığa sahip ekran 10000mAh kapasiteli batarya ile telefonu da besleyebilecek.

LG ise aynı ölçülerde 600gr ağırlığında bir ekran planlıyor ve 5000mAh kapasiteli batarya barındırıyor. Ekranların kablolu olduğu gibi kablosuz olarak da bağlanabileceği ifade ediliyor. Bunun dışında herhangi bir klavye veya fare sete sahil değil. Ekranların fiyatları 340$-430$ arasında değişecek.

Akıllı telefon pazarında harici ekran aksesuarı çok tercih edilmiyor. Nispeten yüksek fiyat etiketleri nedeniyle tüketiciler uygun fiyatlı bir dizüstü modeline yönelebiliyor. Bu bakımdan Samsung DeX daha iyi bir alternatif olmayı başarmıştı. Yaz aylarına doğru bu ekranların piyasaya çıkması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim