Anlık Bildirim

Samsung’un QLED teknolojisine patent ihlali davası

Samsung QLED televizyonlar bugün en çok satan modellerin başında geliyor ancak kuantum noktalı ekranların patent ihlali yapılarak kullanıldığı iddia ediliyor.

Samsung’un QLED teknolojisine patent ihlali davası Tam Boyutta Gör

Pek çok alanda faaliyet gösteren ve yenilikler geliştiren Samsung’un son dönemdeki en önemli yeniliklerinden birisi QLED teknolojisi oldu. Maliyetli OLED yerine kuantum noktalı QLED ekranlara yönelen Samsung önemli satış başarısı elde etti. Bununla birlikte iyi gitmeyen bir şeyler var.

QLED teknolojisi nasıl geliştirildi?

Samsung’un Quantum Dot teknolojisinin arkasında ne olduğu pek bilinmiyordu ancak açılan bir patent ihlali davası karanlıkta kalan noktaları aydınlattı. Firmanın QLED teknolojisinde patent ihlali yaptığı iddia ediliyor.

Suç duyurusuna göre İngiliz Nanoco ve Samsung uzun süredir QD ekranlar konusunda birlikte çalışıyordu. Nanoco’nun CFQD Quantum Dot teknolojisini temel alan ikili önemli aşamalar kaydetti ancak Samsung bu ortaklığı bitirme kararı aldı.

Bununla birlikte Samsung, ortaklıktan çekilmesinin hemen ardından kendi QLED televizyonlarını piyasaya sürdü. Üstelik Nanoco teknolojilerini izinsiz olarak kullanarak. Nanoco suç duyurusunda patent ihlali olan Samsung QLED televizyonların satışının durdurulmasını ve uğradığı zararın tazmin edilmesini istiyor.

Samsung sadece geçen yıl 6 milyon civarında QLED ekranlı televizyon satmıştı. Bu bakımdan Nanoco davası firmayı oldukça zorlayabilir. Şimdilik firma tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim