Anlık Bildirim

Samsung, Tizen'i diğer TV markalarının kullanımına açıyor

Samsung sanal olarak gerçekleştirdiği SDC 2021 geliştirici konferansında önemli duyurulara imza attı. Güney Koreli dev Tizen akıllı TV platformunu diğer markaların kullanımına açıyor.

Samsung, Tizen'i diğer TV markalarının kullanımına açıyor Tam Boyutta Gör

Güney Koreli teknoloji devi Samsung kısa süre önce gerçekleştirdiği sanal SDC 2021 geliştirici konferansı sırasında Tizen işletim sisteminin diğer akıllı TV üreticilerine sunulacağını resmi olarak duyurdu.

Üçüncü taraf markalar küçük bir ücret karşılığında Tizen TV Platform Lisanslama hizmetine erişim sağlayabilecekler. Bu sayede Samsung'un yazılım platformunu cihazlarına yüklemeleri mümkün olacak. Ayrıca akıllı TV'lerini Tizen logosuyla pazarlayabileceklerini de belirtelim.

Samsung, Tizen'i diğer TV markalarının kullanımına açıyor Tam Boyutta Gör

Samsung da yarışa katıldı

Akıllı TV pazarının önde gelen markalarından biri olan Samsung bu hamlesiyle, işletim sistemini diğer şirketlere açan üreticiler arasına geç de olsa katıldı. Bugün birçok TV markası zaten webOS (LG), Android TV (Google) ve Fire TV (Amazon) platformlarına erişim sağlayabiliyor.

Hangi üreticilerin Tizen platformuna ilgi göstereceğini ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz. Bu arada Samsung, işletim sistemini rakiplerine açmanın yanı sıra Tizen'i temel alan TV'lerde kullanılabilecek bulut tabanlı bir oyun hizmeti de tanıttı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim