Anlık Bildirim

Samsung QNED teknolojisi hız kazandı

Quantum Dot Nanorod LED açılımına sahip olan QNED teknolojisinde Samsung önemli bir mesafe kat etti. İlk QNED prototipinin yakın dönemde sergilenmesi bekleniyor.

Samsung QNED nedir? Tam Boyutta Gör

Uzun yıllar OLED teknolojisi geliştirdikten sonra maliyet sorunları nedeniyle QLED teknolojisini yaygın kullanıma sunan Samsung iki ekran teknolojisi daha geliştiriyor. QD-QLED son aşamaya gelirken QNED çalışmaları ise hızlandı. 

Samsung QNED çalışmaları aşama kaydetti

Samsung bir süredir QD-QLED adını verdiği teknolojiyi son aşamaya getirmek için çalışıyor. QD-OLED melez ekran teknolojisi kuantum noktalarını ve organik tabanlı piksel yapılarını bir araya getiriyor. Böylece derin siyahlar, daha parlak renkler ve enerji verimliliği tek ekranda elde edilebiliyor. Samsung 2025 yılına kadar 11 milyar dolar harcayacak ve iddialara göre gelecek yıl bir QD-QLED televizyon piyasaya sürecek. 

Bu teknolojinin sonrasında ise QNED teknolojisine geçiş yapılacak. Quantum Dot Nanorod LED açılımına sahip olan QNED teknolojisinde ise oksit TFT ve kuantum noktaları kullanılıyor. Farklı olarak ink jet yöntemiyle nanorod LED’ler piksel alanına sprey olarak sıkılıyor.
 

Samsung QNED daha avantajlı Tam Boyutta Gör

Sonrasında da pikseller elektrik sinyalleri ile hizalanıyor. QNED çok daha etkileyici kontrast oranlarına, parlaklık seviyelerine ve tepki sürelerine erişebilecek. OLED ekranlar gibi 30 bin civarında kendinden aydınlatmalı piksel kullanan QNED ekranlar bununla birlikte 10 kat daha fazla aydınlatma alanına sahip. 

160 civarında patente sahip olan bu teknolojide Samsung stabil bir düzende QNED birimlerini tutabilecek bir yöntem geliştirdi. Bu sayede ilk prototipin yakın bir zamanda tamamlanacağı belirtiliyor. 

İlk olarak QD-QLED ekranları göreceğimiz için QNED teknolojisi daha geç bir dönemde karşımıza çıkabilir. Henüz resmî açıklamalar olmadığı için bir veya iki yıl içerisinde prototip ekranları görebiliriz. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim