Anlık Bildirim

Samsung, Güney Kore akıllı telefon pazarındaki liderliğini sürdürüyor

Koreli haber kaynaklarının yayınladığı raporlara göre, Güney Koreli teknoloji üreticisi Samsung, anavatanındaki akıllı telefon pazarında liderliği kimseye bırakmıyor.

Samsung, Güney Kore akıllı telefon pazarındaki liderliğini sürdürüyor Tam Boyutta Gör

Samsung, Ekim-Aralık 2019 verilerine göre geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğinde de Güney Kore'deki akıllı telefon pazarına hakim oldu. Kore Herald'ın yayınladığı raporun verileri ise Counterpoint araştırma şirketine dayanıyor.

Satılan 10 akıllı telefondan 7'si Samsung marka

Açıklanan istatistiklere göre Samsung, 2019'un dördüncü çeyreğinde, bir önceki döneme göre %14 düşüşle, pazar payının %57'sine sahip olduğunu gösteriyor. Verilere göre, dördüncü çeyrekte en çok satan 10 akıllı telefondan 7'sinin Samsung olduğu ifade edildi. Galaxy Note 10+ 5G ülkedeki satışlarda birinci sırayı alırken, ikinci sırada iPhone 11 ve üçüncü sırada ise Galaxy Note 10 5G. Bu cihazları da iPhone 11 Pro ve Galaxy A90 izledi.

Samsung, Güney Kore akıllı telefon pazarındaki liderliğini sürdürüyor Tam Boyutta Gör

Apple, iPhone 11 serisinin güçlü satışları nedeniyle bir önceki çeyreğe göre 17 puanlık bir büyüme sonrasında pazarda %28'lik payı ile ikinci sırada yer aldı. Bir başka Güney Koreli teknoloji şirketi LG ise %15 pazar payı ile üçüncülük koltuğuna oturdu. Güney Kore akıllı telefon pazarının ise önceki döneme göre %1.6 oranında büyüdüğü de dikkat çeken bilgiler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim