Anlık Bildirim

Samsung Electronics, yeni EUV üretim hattında 7nm ve 6nm chipset üretmeye başladı

Samsung Foundry, 7nm ve daha küçük chipsetler yapabileceği yeni aşırı ultraviyole (EUV) yarı iletken hattında seri üretime başladı. 2030 yılına kadar 111 milyar dolar yatırım yapılacak

Samsung Electronics, yeni EUV üretim hattında 7nm ve 6nm chipset üretmeye başladı Tam Boyutta Gör

Gelişmiş yarı iletken teknolojisinde dünya lideri olan Samsung Electronics, Güney Kore Hwaseong'daki tesisinde yeni modern yarı iletken üretim hattında seri üretimin başladığını duyurdu. Güney Koreli teknoloji devi, V1 adlı üretim hattında EUV donanımlı tesisin, 7nm ve 6nm chipset üretileceğini ve ilk ürünlerinin bu yılın ilk çeyreğinde müşterilere teslim edileceğini söyledi.

Samsung Electronics'ten Dr. E.S. Jung; “Teknoloji liderliği ve tasarım altyapısının yanı sıra imalat mükemmelliği, chipset üretiminde en önemli unsurlarından biridir. Üretimi artırdığımızda, V1 hattı pazar talebine cevap verme ve müşterilerimizi destekleme fırsatlarını genişletme yeteneğimizi artıracak." açıklamalarında bulundu.

2030 yılına kadar 111 milyar dolar yatırım

V1 hattı şu anda 7nm ve 6nm işlem teknolojisine sahip son teknoloji ürünü mobil çipler üretmekte ve Samsung gelecek hedefi olarak 3nm chipsetler üretmeyi düşünüyor.

Samsung, bu yıl sonunda üretim için toplamda 6 milyar $ yatırım yapmayı planlarlarken geçtiğimiz yıl 2030 yılına kadar bellek ve chipset işlerini genişletmek için 111 milyar $ yatırım yapacağını açıklamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim