Anlık Bildirim

Samsung, akıllı telefon pazarının lideri oldu

Counterpoint'in hazırladığı son piyasa araştırması Samsung'un akıllı telefon pazarında liderliği ele geçirdiğini ortaya koydu. ABD yaptırımlarından muzdarip Huawei ise düşüşte.

Samsung, akıllı telefon pazarının lideri oldu Tam Boyutta Gör

Counterpoint Technology Market Research tarafından hazırlanan yeni rapor, Samsung ve Xiaomi'nin akıllı telefon pazarındaki konumlarını güçlendiriğini, Huawei'nin satışlarının ise tam tersine düşüşte olduğunu gösteriyor.

2020 yılı Ağustos ayı itibarıyla Huawei'nin global akıllı telefon pazarındaki payı %16'ya gerilemiş durumda. Bu rakam Nisan'da %21 seviyesindeydi. Huawei'nin satışlarındaki düşüş, Samsung'un yeniden liderlik kolduğuna oturmasını sağladı. Güney Koreli üretici şu anda mobil cihaz pazarının %22'sine hükmediyor.

Samsung, akıllı telefon pazarının lideri oldu Tam Boyutta Gör

Apple ilk üçte

Apple, %12'lik payla ilk üçe girmeyi başardı Dördüncü sırada ise %11 pazar payına sahip Xiaomi var. Uzmanlar, Huawei'deki düşüşünün devam edeceğini ve önümüzdeki yıl en büyük akıllı telefon üreticileri sıralamasında yedinci sıraya gerileyeceğini öngörüyor.

2020'nin dördüncü çeyreğinin sonunda iPhone 12 serisinin rüzgarı sayesinde Apple'ın pazar payında artış olması kuvvetle muhtemel. Counterpoint Technology Market Research analistleri Samsung'un satışlarının yıl sonuna kadar artmasını bekliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8847 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
counterpoint, mobil cihaz ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim