Anlık Bildirim

Safari 14 ile web sitelerine Face ID ve Touch ID ile giriş başlıyor

iOS 14 ve macOS Big Sur ile birlikte gelecek Safari 14 tarayıcısında Apple’ın Face ID ve Touch ID biyometrik sistemleri ile web sitelerinde şifre girmeye gerek kalmayacak.

Safari 14 ile web sitelerine Face ID ve Touch ID ile giriş başlıyor Tam Boyutta Gör

Bir dönem sadece kullanıcı adı ve şifre ile girdiğimiz web siteleri teknolojinin gelişmesi ile biyometrik güvenlik sistemlerini de tercih etmeye başladı. Parmak izi okuma ve yüz tanıma bunların en önemlisi durumunda.

Apple da geçiyor

Fast Identity Online (FIDO) adıyla kurulan organizasyon web siteleri ve uygulamaların biyometrik çözüm kullanmalarını bir standarda bağlama amacını taşıyor. FIDO ve FIDO 2 standartları bir süredir internet dünyasında yaygın bir kullanıma sahip durumda.

Apple da yılın başlarında FIDO organizasyonuna katıldığını duyurmuştu. Hali hazırda uygulamalara Touch ID ve Face ID ile giriş imkanı sunan Apple, sonbahardan itibaren web sitelerine de bunu getirecek.

iOS 14 ve macOS Big Sur ile birlikte gelecek Safari 14 tarayıcısı biyometrik girişlere izin veriyor. Anahtar Zinciri hesabı üzerinden parmak izi ve yüz verilerinizi kullanarak destekli web sitelerinde şifre girmenize gerek kalmayacak.

Google Chrome ve Microsoft Edge tarayıcıları da FIDO standartlarını uygulamaya başlamış durumda. Donanım tarafında anahtar olarak tabir edebileceğimiz USB tabanlı cihazların Safari tarayıcısındaki desteği ise yılın sonlarına doğru tam anlamıyla başlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim