Anlık Bildirim

Sabancı Holding, TEMSA'nın yüzde 50'sini geri alıyor

Geçtiğimiz yılın ortasında İsviçre merkezli bir şirkete satılmasıyla gündeme gelen TEMSA ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Sabancı Holding, şirketin yarısını satın almak için harekete geçti.

Sabancı Holding, TEMSA'nın yüzde 50'sini geri alıyor Tam Boyutta Gör

Sabancı Holding’in İsviçre’li bir şirkette sattığı otobüs şirketi Temsa, ekonomik açıdan zorlu sürece girmiş ve üretime ara verdiğini duyurmuştu. Temsa’nın sıkıntılı sürece girmesiyle birlikte Sabancı Holding, Temsa’yı geri almaya karar verdi. Konu hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) resmi açıklama yapıldı.

Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. tarafından KAP’a yapılan açıklamaya göre Sabancı, Çekyalı bir otobüs üreticisi ile birlikte Temsa’nın tamamını satın almak için niyet mektubu imzaladı. Buna göre Temsa’nın yüzde 50’lik bölümünü Sabancı, diğer yüzde 50’lik bölümünü Skoda Transportation’ın ana ortağı PPF satın alacak.

Şirketten KAP’a yapılan açıklama şu şekilde:

“Skoda Transportation'ın ana ortağı PPF ve Sabancı Topluluğu (Sabancı Holding ve/veya iştirakleri), %50-50 ortaklık yapısı ile, Temsa Ulaşım Araçları'nın tamamının satın alınmasını değerlendirmek üzere bir niyet mektubu imzalamıştır.

Detaylı incelemenin tamamlanması, ortaklık görüşmelerinin olumlu neticelenmesi ve gerekli izinlerin alınmasına bağlı olarak, satınalma işlemi gerçekleştirilecektir.

PPF/Skoda Transportation'ın Türkiye'ye olan güveni ve Sabancı Topluluğu'nun ülkesine olan sorumluluğu neticesinde, Temsa Ulaşım Araçları'nın yeniden üretime başlaması ve yeni bir büyüme ivmesi yakalaması hedeflenmektedir.

Konu ile ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim