Anlık Bildirim

Ryzen 7 5700G görüntülendi ve test edildi

AM4 sokette kullanılacak Cezanne APU’ları kısıtlı bütçeye sahip kullanıcıların yüzünü güldürmeye geliyor. Ryzen 7 5700G ilk defa görüntülendi ve test edildi.

Ryzen 7 5700G görüntülendi ve test edildi Tam Boyutta Gör

Uzun bir süredir test sonuçları paylaşılan erken mühendislik örneği Ryzen 7 5700G Pro’nun ardından Pro’suz modelin nihai hali de gün yüzüne çıktı.

Son paylaşılan görüntülerde Zen 3 mimarili yongada Pro ifadesine yer verilmemesi dikkat çekerken işlemcinin nihai aşamada olduğunun altını çizelim.

Entegre Vega iGPU’sunu destekleyen sürücü henüz bulunmadığı için test edilemezken GPU-Z’ye göre 512 SM içeren birimin 2.0 GHz’de görev yapacağı rapor edilmiş. Değerin Ryzen 7 4700G’de görülenden 100 MHz aşağıda kaldığını ekleyelim.

İlk örneklerden %7 daha hızlı

CPU-Z’nin tek izlek testinde ortalama 613 puan alan erken mühendislik örneklerinin aksine nihai aşamadaki yonga stok haliyle 631 puan almış. Çoklu izlek tarafında ise önceki sonuçlara kıyasla %7’lik iyileşme gözlemlenmiş.

Testi gerçekleştiren kullanıcının gözlemlerine göre 1.365v’ta 4.54 GHz’e çıkabilen APU bu seviyede AIDA64’ün stress testinde soğutucu belirtilmemekle birlikte 15 dakikalık süre sonunda 75 dereceye ulaşmış.

Ryzen 7 5700G görüntülendi ve test edildi Tam Boyutta Gör

Son olarak nihai aşamaya geçilmesi kırmızı ekibin yongayı yakında piyasaya sürebileceğini düşündürse de AMD henüz. herhangi bir etkinlik duyurmuş değil. Dahası Ryzen 5000G ailesinin perakende pazarına sunulup sunulmayacağını da zaman gösterecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim