Anlık Bildirim

Ryzen 5000 ailesinde çekirdek sayıları aynı devam edebilir

AMD’nin Zen 3 mimarili işlemcileri merakla bekleniyor. Firmadan bir çekirdek artışı hamlesi daha bekleyenleri üzecek haber geldi. Görünüşe göre mevcur konfigürasyonlar korunacak.

Ryzen 5000 ailesinde çekirdek sayıları aynı devam edebilir Tam Boyutta Gör

Kırmızı ekip Ryzen işlemcileriyle hem donanımseverlerin yüzünü hem de kendi yüzünü güldürmeye devam ediyor. Son haberde yeni yongaların çekirdek sayılarına değinildi.

10 çekirdekli Ryzen gelmeyebilir

Önümüzdeki nesil Ryzen modelleriyle ilgili detaylar paylaşan bir kullacının son gönderisine göre AMD Ryzen 5000 ailesinde Ryzen 9 5900X’te 12 çekirdek ve Ryzen 7 5800X’te ise 8 çekirdek sunacak. Bu haliyle son zamanlarda ortaya atılan 10 çekirdekli bir Ryzen işlemcisinin hazırlığı iddiasına yer kalmıyor.

AMD 4000'i atlıyor

Diğer taraftan AMD’nin Vermeer kod adlı 4. nesil Ryzen işlemcilerini 5000 ailesi olarak sunacağını daha önce paylaşmıştık.

Kullanıcıların aklını karıştıran masaüstü işlemci, masaüstü APU ve mobil APU’ların mimarisel farklılıklarına rağmen oldukça benzerlik gösteren isimlendirmede iyileştirmeye gidilecek.

Bu haliyle Zen 3 mimarili Ryzen 5000 işlemciler ve Zen 3 mimarili Cezanne kod adlı mobil APU’lar aynı mimariyi vurgular nitelikte benzer isimlendirilmiş olacak.

Ryzen 5000 ailesinde çekirdek sayıları aynı devam edebilir Tam Boyutta Gör

Diğer taraftan Ryzen Renoir masaüstü APU’ları ise Zen 2 mimarisiyle gelecek olması nedeniyle 4000’le başlayacak. Son olarak nihai detayların 8 Ekim’de paylaşılacağını belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4094 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd ryzen 9 5900x, amd ryzen 5800x ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim