Anlık Bildirim

Ryzen 3 3300X’in 7700K’yı yakalayabilmesinin sırrı CCX yapısı olabilir

Kırmızı ekip geçtiğimiz günlerde 2 yeni heyecan verici işlemcisini duyurdu. Modeller performansıyla çok konuşulacağa benziyor.

Ryzen 3 3300X’in 7700K’yı yakalayabilmesinin sırrı CCX yapısı olabilir

                                          kaynak

AMD geçtiğimiz günlerde 4 çekirdek 8 izlekli 2 bütçe dostu işlemcisini duyurdu. Yongalar Zen 2 mimarisiyle gelmesinin yanı sıra yüksek önbelleğiyle ve frekansıyla da iddialıydı. Fiyatları itibariyle heyecanlandıran çözümlerin arasındaki fark basit bir frekans artışından fazlası olabilir.

Ryzen 3 3100 ve Ryzen 3300X’ten X son ekli çözüm 30 dolarlık fazla fiyatlandırma ile gelmesi nedeniyle Ryzen 3 3100’ün fiyat performans oranı ilk bakışta çok daha yüksek görünüyor.

Kullanıcının kendisini uygulayacağı hız aşırtma işlemiyle gereken votlaj dışında hemen hemen aynı sonuçları alma durumu şimdiye kadarki X serisi olmayan işlemcilerde geçerliydi.

Asıl fark CCX'lerin kullanımında

Sızan slayta göre AMD Ryzen 3 3100, her birisinde 4’er çekirdek bulunan 2 CCX’in her birisinden 2’şer çekirdeğin kapatılmasıyla elde ediliyor. Dolayısıyla önbellek dağılımı da 8+8 şeklinde. Diğer taraftan Ryzen 3 3300X’in tasarımı 30 dolarlık farkı biraz daha anlamlı hale getirecek düzeyde.

Ryzen 3 3300X’in 7700K’yı yakalayabilmesinin sırrı CCX yapısı olabilir Tam Boyutta Gör

Zira AMD Ryzen 3 3300X’te 4 çekirdekten oluşan tek bir CCX’i kullanmış. Bu da 16 MB’lık önbelleğin 4 çekirdekli tek bir küme içinde kullanılmasıyla sonuçlanmış Önbelleğin tek küme altında toplanması çekirdekler arası gecikmeyi düşürecek önemli bir faktör niteliğinde.

Dolayısıyla dün paylaştığımız etkileyici Ryzen 3 3300X Cinebench skorunun arkasındaki etken bu olabilir. Tablonun netleşmesi için ilk incelemeleri beklemek gerekecek ancak iki işlemci arasındaki tek çekirdek performans farkı çoklu çekirdek testlerinde bir nebze daha açılacağa benziyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim