Anlık Bildirim

Rusya, yerli yazılım ve uygulamaların ön yüklü gelmediği teknoloji ürünlerini yasaklayabilir

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma, Rus menşeli yazılım ve uygulamalara sahip olmayan akıllı telefon ve bilgisayarların satışının yasaklanmasına yönelik yasa tasarısını kabul etti.

Rusya, yerli yazılım ve uygulamaların ön yüklü gelmediği teknoloji ürünlerini yasaklayabilir Tam Boyutta Gör
Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’da Salı günü kabul edilen bir tasarıya göre ülkede satışı yapılan tüm cep telefonları, bilgisayar ve akıllı telefonların Rus menşeili yazılım ve uygulamalarla ön yüklü gelmesi şartı aranacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in onaylaması halinde Ocak 2021’de yürürlüğe girmesi planlanan yasa tasarısı kapsamında aranan şartları sağlamayan şirketlere, sattıkları cihaz başına 3 bin dolara yaklaşan para cezası verilmesi öngörülüyor.

Yasanın hangi ürünleri kapsayacağı ve yazılımların ne şekilde yükleneceğine dair detayların belli olmadığı tasarı, ileriki dönemlerde Rus hükümeti tarafından olgunlaştırılacak.

Tasarının haklılığını savunan Duma Milletvekili Aleksey Kanayev yaptığı açıklamada, “Yasa teklifiyle Rus bilişim şirketlerini daha rekabetçi hale getirmeye çalışıyoruz. Bu sayede tüketici haklarını da korumuş olacağız.” ifadelerini kullanmış.

Uzmanlar, Yandex ve Mail.ru gibi Rus teknoloji şirketlerinin tasarıya destek verdiğini ifade ederken ülke pazarının hakimi durumunda olan Apple, Samsung ve Huawei gibi şirketlerin ise söz konusu teklife karşı çıktığını belirtiyor.

Rusya, yerli yazılım ve uygulamaların ön yüklü gelmediği teknoloji ürünlerini yasaklayabilir Tam Boyutta Gör

Ülkenin internet üzerindeki kontrol mekanizmasını genişletmek ve yabancı şirketlerin geliştirdiği teknolojilere olan bağımlılığı azaltmak maksadıyla aldığı değerlendirilen kararın ileriki dönemde nasıl şekilleneceğini hep birlikte göreceğiz. Teklifin yasalaşması halinde Apple’ın yaklaşık 3 milyar dolar değerindeki pazardan çekilebileceği belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim