Anlık Bildirim

Rusya, hayalet bombardıman uçağı prototipi için start verdi

Rus TASS haber ajansı, Rus Silahlı Kuveetleri'nin modernizasyonu kapsamında geliştirilen hayalet bombardıman uçağı PAK DA prototipinin üretimine başlandığını duyurdu.

Rusya, hayalet bombardıman uçağı prototipi için start verdi Tam Boyutta Gör

Rus TASS haber ajansı, ülkenin silahlı kuvvetlerinin modernizasyonu kapsamında geliştirilen PAK DA isimli hayalet bombardıman uçağına ait ilk prototipin inşasına başlandığını duyurdu. Ülkenin Amerikan B-2 hayalet bombardıman uçaklarına karşı konumlandırmayı düşündüğü hava aracı, bir aksilik çıkmazsa 2027 yılı itibariyle seri üretime geçecek. Yetkililere göre uçağın kokpitinin inşasıyla başlayan çalışma, 2021 yılında tamamlanacak.

Devlet kontrolünde olan Birleşik Uçak Şirketi altında faaliyet gösteren Tupolev tarafından üretilmesi planlanan PAK DA ile ilgili henüz fazla bir bilgi bulunmuyor. Amerikan rakiplerinde olduğu gibi uçan kanat tasarımıyla inşa edilecek uçak ses altı hızlarda uçacak.

Rusya, hayalet bombardıman uçağı prototipi için start verdi Tam Boyutta Gör

12 bin kilometrenin üzerinde harekât menziline sahip olması beklenen uçak, havada aralıksız olarak 30 saat kalabilecek. 30 tona kadar konvansiyonel ve nükleer faydalı yük taşıyacağı değerlendirilen PAK DA’yı dört kişilik mürettebatın uçuracağı belirtiliyor.

Rusya, hayalet bombardıman uçağı prototipi için start verdi Tam Boyutta Gör

Rusya’nın envanterinde 1987 yılında Tupelov tarafından üretilmeye başlanan Tu-160 (yukarıdaki görsel) stratejik bombardıman uçakları bulunuyor. Oldukça eski teknolojiye sahip bu uçaklar, ABD’li rakipleriyle boy ölçüşecek kapasiteye sahip değil.

Kaynakça https://ukdefencejournal.org.uk/russia-begins-building-first-stealth-bomber/ https://www.themoscowtimes.com/2020/05/26/russia-begins-building-first-stealth-bomber-report-a70387 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8412 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pak da, bombardıman uçağı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim