Anlık Bildirim

Rusya, Çin'in geliştirdiği Kovid-19 aşısı denemelerinin ülkede yapılmasına yeşil ışık yaktı

Rusya, Çinli CanSino'nun geliştirdiği ve geçtiğimiz günlerde etkinliği kapsamında iddialar ortaya atılan Ad5-NCov aşı adıyı klinik çalışmalarının ülkede yapılmasına onay verdi.

Rusya, Çin'in geliştirdiği Kovid-19 aşısı denemelerinin ülkede yapılmasına yeşil ışık yaktı

Koronavirüse karşı yürütülen aşı çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği bir süreçte gündemdeki aşı haberleri de manşetlerden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde, etkinliğinin düşük olacağı iddialarının atıldığı Rus ve Çin menşeili aşılarla ilgili yeni bir haber ortaya çıktı. Buna göre Çinli CanSino'nun geliştirdiği "Ad5-NCov" adlı aşı adayının üçüncü aşama klinik denemelerinin Rusya’da da yapılacağı duyuruldu.

CanSino'nun Çin Askeri Tıp Akademisi ile iş birliğinde geliştirdiği Ad5-NCov’un Çin’de yürütülen ve aşının güvenliği ile bağışıklık etkisinin test edildiği 1. ve 2. aşama klinik denemeleri sonrası 3. aşama için Pakistan, Suudi Arabistan, Brezilya ve Şili gibi ülkeler de denemelerde yer alacak.

Çin'in en çok umut vadeden aşı adaylarından biri

Geçtiğimiz günlerde batılı kaynaklarca ortaya atılan iddialarda soğuk algınlığına yol açan zararsız bir adenovirüsle insan vücuduna Kovid-19'un genetik bileşenlerini aktararak bağışıklık tepkilerini uyandırmayı hedefleyen Ad5-nCOV'un güvenliğinin ve bağışıklık etkisinin çok düşük olacağı ve aşının etkinliğinin %40’lı seviyelerde kalacağı ifade edilmişti.

Rusya, Çin'in geliştirdiği Kovid-19 aşısı denemelerinin ülkede yapılmasına yeşil ışık yaktı Tam Boyutta Gör

Sekiz aşı adayına yönelik klinik çalışmaların sürdüğü Çin’de CanSino'nun Ad5-NCov’una ilaveten Sinopharm'ın Vuhan Viroloji Enstitüsü ile Pekin Biyolojik Ürünler Enstitüsü ortaklığıyla geliştirilen ve SinoVac'ın "CoronaVac" aşı adayları en çok umut vadeden çalışmalar olarak kabul ediliyor.

Çin ve Rusya’nın yürüttüğü aşı çalışmalarını eleştiren ülkelerden biri olan ABD ise ekim ayı sonunda muhtemelen Pfizer ve Moderna'nın geliştirdiği aşıları kullanmaya başlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim