Anlık Bildirim

RTX 3080’in soğutucusu bu sefer PCB’siz görüntülendi

Son günlerde donanım dünyasının gündemi yeni referans kartlar. Yeni görsel önemli detaylar içeriyor.

RTX 3080’in soğutucusu bu sefer PCB’siz görüntülendi Tam Boyutta Gör

GPU devinin Ampere kod adlı GPU’suna yakalştığımız şu günlerde donanım severlerin gündeminde yeni referans tasarım kartların soğutucusu var.

Geride bıraktığımız haftasonu paylaşılan Founders Edition görsellerinin ardından kullanıcılar tarafından detaylı render görselleri hazırlanmıştı. Şimdide dün 150 dolara mal olduğu tahmin edilen soğutucu paylaşıldı. PCB’siz fotoğrafta soğutucunun şimdiye gördüğümüzden farklı olarak soğutucu kabı çıkarılmış. Dolayısıyla daha detaylı bir fotoğrafla karşı karşıyayız.

4 siyah bakır ısı borusuna yer verilmiş

Turing’le birlikte en son GTX 480’de bakır ısı borusuna yer veren Nvidia RTX 2060’a kadar bakır ısı borusu kullanmıştı. Görsellere  göre yeşil ekip bu tercihini sürdürecek.

4 adet ısı borusunun dikkat çektiği soğutucu bloktaki ısı borularının kalınlığı kestirmek güç ancak tahminde bulunmak gerekirse 8 mm olduğu söylenebilir zira bir hayli bir hacimli bir yapı bulunuyor.

RTX 3080’in soğutucusu bu sefer PCB’siz görüntülendi Tam Boyutta Gör

Alüminyum yaprakların yanı sıra bakır ısı borularında da siyah renk temasının izlenmesi bloğun görselliğini desteklemiş ancak maliyeti de yukarılara doğru destekleyeceğinden şüphe yok. Son olarak alüminyum yaprakların yoğunlaştığı fan bölgesinin, PCB tasarımı dikkate alınırsa GPU ve VRAM’lerin üzerine denk geldiğini ekleyelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim