Anlık Bildirim

RTX 3080’in sadece soğutucusu 150 dolara mal olabilir

Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız yeni kartın detayları gelmeye devam ediyor.

RTX 3080’in sadece soğutucusu 150 dolara mal olabilir Tam Boyutta Gör

Haftasonu donanım dünyasının gündemini meşgul eden yeni sıradışı referans tasarım kart hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor.

Nvidia görsellerin paylaşılmasından rahatsız

Nvidia’nın Ampere GPU’u performans kanadında kaydadeğer gelişme vadediyor. Buna karşın donanım severlerin dikkati şu günlerde yeni referans tasarım kartın tasarımında. İddialara göre Nvidia sızıntı sonrasında araştırma başlatmış. Ayrıca anlaşma masasının diğer ucunda oturan Foxconn ve BYD’yi sorumlu tutan GPU devi yaşanan gelişmeden memnun değil.

Sadece soğutucusu 150 dolar

Bununla birlikte yeni karta dair yayınlanan rapora göre ilk olarak RTX 3080 Super’de gördüğümüz tuhaf soğutucu tasarımı beklendiği gibi maliyetli olabilir. 150 dolara mal olduğu düşünülen üzerinde ciddi mühendislik emeği harcanan kartın soğutucusu yalnızca üst modellere has tutulabilir.

150 dolara şu sıralar RX 570 8 GB alınabildiği gibi 280 mm AIO soğutucu da edinilebiliyor. Son yıllarda Nvidia-AMD ikilisinin ekran kartı fiyatlarını arttırdığı göz önünde bulundurulursa MSRP'de olası yeni bir artış kullanıcılardan şiddetli tepki çekecektir.

RTX 2080 Ti’ın halefi ve RTX 2080/Super’in yerini alacak kartlar burada aday görünüyor. Tabi özelleşmiş tasarım kartlarda daha düşük maliyetli ve efektif soğutucu bloklarını görmeye devam edeceğimizden şüphe yok.

RTX 3080’in sadece soğutucusu 150 dolara mal olabilir Tam Boyutta Gör

Ek olarak kompakt boyutlara sahip sistem kurmayı sevenler ortaya çıkan fotoğraflarla birlikte şimdiden ölçülerin üzerine eğilmiş durumda. Tahminlere göre yeni Founders Edition modeli 21.9 cm uzunlukta olabilir.

 Bunun üzerine güç konnektörünün konumu da bir dezavantaj olarak eklenebilir ancak 180 derece PCIe güç konnektörleri sff sistem severlerin kurtarıcısı olacağa benziyor. Diğer taraftan özelleşmiş tasarım daha küçük kartların sunulması da muhtemel.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4772 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rtx 3080 founders edition, rtx 3080 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim