Anlık Bildirim

Robot köpek Spot fayton çekiyor

Riskli bölgelerde insan unsurlarının yerine görev yapmak için geliştirilen robot köpek Spot bir faytona koşuldu. Spot tek kişilik faytonu çekmede oldukça başarılı.

Robot köpek Spot fayton çekiyor Tam Boyutta Gör

Bugün robotik teknolojiler oldukça gelişmiş durumda ve bunun en önemli temsilcilerinden birisi şüphesiz Boston Dynamics tarafından geliştirilen robot köpek Spot. İnsanlar için riskli bölgelerde görev alması amaçlanan Spot ilginç bir işe koşuldu.

Fayton köpeği

Gizem Avcıları serisi ile tanıdığımız Adam Savage, test ettiği Spot köpeğini faytonu çekmek için kullanmış. Tek kişilik küçük bir fayton hazırlayan Savage, köpeğin enerjisi kadar mesafede gezinti yapabiliyor.

Savage uzun süredir bu köpeği nasıl sürebileceğini düşündüğünü belirtiyor. Doğrudan üzerine binmek köpeğin yere çökmesine sebep olabilir. Sonrasında aklına küçük bir fayton gelmiş. Köpek; çekmek suretiyle kolaylıkla faytonu hareket ettirmiş.

Elbette bu küçük bir deneme zira robot hayvanların konsepti gereği şehir içi ulaşımda görmemiz mümkün olmayacaktır. Geçtiğimiz aylarda Segway faytona benzeyen kumandalı bir tekerlekli koltuk konseptini tanıtmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim