Anlık Bildirim

Roblox, yasaklı oyuncusuna dava açıyor: İddialar ciddi

Roblox yıllardır firmaya kâbuslar yaşatan Simon kısa adlı yasaklı kullanıcısına nihayet dava açtı. Sayısız mağduriyet yaşayan firma sağlam bir tazminat istiyor. 

Roblox ve Simon davası Tam Boyutta Gör

Oyun dünyasının en çok oynanan yapımları arasında yer alan Roblox’un başı bir süredir dertte. Yasaklanan bir oyuncusu yıllardır platformu ve ekibi sabote etmek için elinden geleni yapıyor. 

Roblox ve Simon davası

The Roblox Corporation tarafından yapılan suç duyurusunda Simon olarak bilinen ve Ruben Sim olarak YouTube kanalı olan Benjamin Robert Simon adındaki oyuncunun platformu terörize etmeye çalıştığı iddia ediliyor. 

Dosyaya göre Roblox yıllar önce homofobik davranışlar, ırkçı konuşmalar, cinsel taciz ve diğer kullanıcıların hesaplarını ele geçirmek gibi suçlamalar nedeniyle Simon’u yasakladı. Olaylar da bundan sonra başladı. 

Roblox Geliştirici Konferansı’na terörist saldırısı ihbarı, 2018 yılındaki YouTube saldırısının bir benzerini Roblox merkezine yapma tehdidi, platforma çıplak fotoğraflar ve yetişkin içerikli oyunlar yüklemek gibi pek çok eylem gerçekleştirdi. Bunlar firmaya yüz binlerce dolar zarara mal oldu.

Roblox derhal şahsın saldırılarını sona erdirmesini isterken 1.65 milyon dolarlık da tazminat talep ediyor. Roblox’un yaşadığı 3 günlük erişim kesintisinin bu davayla ilgisi var mı merak ediliyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim