Anlık Bildirim

Rivian, elektrikli pickup ve SUV modellerinin üretimini erteledi

Koronavirüs pandemisi ABD merkezli otomotiv şirketi Rivian'ı da etkilemiş durumda. Gelen haberlere göre şirket, elektrikli pickup ve SUV modellerinin üretimini 2021 yılına erteledi.

Rivian, elektrikli pickup ve SUV modellerinin üretimini erteledi Tam Boyutta Gör

Sektöre yakın kaynakların bildirdiğine göre, Amerikalı elektrikli otomobil üreticisi Rivian, bu yıl sonuna kadar planladığı R1T elektrikli pickup ve R1S SUV modellerinin seri üretimine başlamayı koronavirüs salgını nedeniyle erteledi.

Koronavirüs otomotiv sektörünü de vurdu

Rivian, daha önce Mitsubishi'ye ait olan yenilenmiş bir fabrikada elektrikli araç üretimine başlamak için binlerce çalışanı görelendirmeyi planlıyordu. Ancak koronavirüs pandemisi şirketi operasyonları durdurmaya ve personelin çoğunluğunu azaltmaya zorladı. Sonuç olarak da şirket elektrikli araçların seri üretiminin başlatılmasını 2021'e ertelemek zorunda kaldı. Kaynağa göre, şu anda, 2.6 milyon metrekarelik alana sahip tesiste kurulu ekipmanlar, sadece 11 çalışan tarafından kontrol ediliyor.

Rivian, elektrikli pickup ve SUV modellerinin üretimini erteledi Tam Boyutta Gör

Rivian'ın kendi pickup'larını üretmenin yanı sıra Lincoln için elektrikli otomobil üreteceği de belirtiliyor. Çok uzun zaman önce, Rivian temsilcileri şirketin araçlarının maliyetinin beklenenden daha düşük olacağını açıklamıştı. 480 km menzilli RT1 pickup'ın fiyatının 69.000 dolar olacağı ve R1S SUV'in ise maliyetinin 72.000 dolar olacağı belirtiliyor.

Rivian'ın tam olarak ne zaman seri üretime başlayacağı ise henüz belli değil. Koronavirüs pandemisinin ileri boyutlara ulaşma ihtimali, şirketin planlarını ciddi şekilde etkileyecektir. Zira Ford, Tesla ve GM gibi diğer otomobil üreticileri de koronavirüs nedeniyle bazı araçlarının üretimini durdurmaya zorlanmışlardı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim