Anlık Bildirim

Richard Branson'un uzaya çıktığı anlardan müthiş bir video paylaşıldı

Virgin Galactic'in ilk resmi uzay turizmi görevinden müthiş bir video paylaşıldı. Richard Branson ve ekibinin uzaydaki ilginç anlarından görüntüleri aşağıda izleyebilirsiniz.

Richard Branson'un uzaya çıktığı anlardan inanılmaz video Tam Boyutta Gör

İngiliz milyarder Richard Branson geçtiğimiz Pazar günü adeta bir tarihe imza atarak uzay turizminde yeni bir dönemin kapılarını aralamıştı. Branson'un, şirketi Virgin Galactic ile birlikte uzaya çıktığı anlardan bugün şimdi müthiş bir video paylaşıldı. Videoda VSS Unity uzay aracının yükselişini ve aracın içindeki altı kişilik mürettebatın küçük uzay macerasını detaylı bir şekilde görme fırsatı yakalıyoruz.

Kaliforniya eyaletinin Mojave Çölü'nde gerçekleştirilen uçuşta VSS Unity, VSS Eve isimli taşıyıcı uçağıyla birlikte öncelikle yaklaşık 15 kilometre yüksekliğe çıkarılmıştı. VSS Unity sonrasında taşıyıcı uçağından ayrılarak kendi motorlarını çalıştırdı ve hızla yükselmeye başladı. VSS Unity uçuş sırasında tam Mach 3,2 hızına ulaşarak Branson ve arkadaşlarıyla birlikte 86 kilometre irtifaya çıkmayı başardı.

Richard Branson'un yer çekimsiz ortam keyfi yaklaşık dört dakika sürdü. Bu sürenin ardından VSS Unity hızla alçalmaya başladı ve inişini gerçekleştirdi.

Branson'un uçuşuyla birlikte uzay turizmine resmen start veren Virgin Galactic, önümüzdeki süreçte aralarında ünlü isimlerin de yer aldığı zengin uzay meraklılarına dört dakikalık yer çekimsiz ortam keyfi ve Dünya'yı uzaydan izleme deneyimi vadedecek. VSS Unity'de bir koltuk ayırmanın bedeli ise 250 bin dolar olarak belirlenmişti.

Virgin Galactic uzaya ulaştı mı?

Virgin Galactic'in "uzaya ulaştığı" uçuşlarla ilgili aslında bazı tartışmalar var. Pazar günü geçrekleştirilen uçuşta Branson ve arkadaşları 86 kilometre yüksekliğe çıkabilmişti. Bu irtifa rakamının detaylarına indiğimizde ise Uluslararası Uzay Federasyonu'nun (International Astronautical Federation) uzay sınırı olarak kabul ettiği Kármán Hattı'nın altında kaldığını görüyoruz. Karman Hattı 100 kilometre yükseklik olarak kabul ediliyor.

Ancak Karman Hattı hayali olarak belirlenen bir sınır olduğu için bu konuda farklı kurumların farklı görüşleri de var. Virgin Galactic'in kendisi için referans aldığı 80 kilometrelik sınır ABD Hava Kuvvetleri tarafından belirlenmiş. Hava Kuvvetleri, 80 kilometre irtifaya ulaşan bir cismin uzaya çıktığını kabul ediyor.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim