Anlık Bildirim

Renault'nun bu otomobili satın alınamayacak: Mobilize Limo

Renault'nun alt markası Mobilize, yeni elektrikli otomobili Limo'yu tanıttı. Bu model sadece taksi ve araç kiralama gibi mobilite hizmeti sunanlara özel abonelik şeklinde sunulacak. Satın alınamayacak

Renault'nun bu otomobili satın alınamayacak: Mobilize Limo Tam Boyutta Gör

Fransız otomotiv devi Renault'nun yeni nesil mobilite markası Mobilize, Limo adını verdiği yeni elektrikli modelini duyurdu. Tasarımıyla Çinli elektrikli otomobillere çok benzeyen Mobilize Limo, 2022'nin ikinci yarısında piyasaya sürülecek.

Mobilize Limo özellikleriyle neler sunuyor?

Mobilize Limo sadece taksi, araç çağırma (Uber, Lyft gibi) ve özel araç kiralama gibi mobilite hizmetleri için abonelik şeklinde kullanıma sunulacak. Yani Limo, bireysel kullanıcılar için para verip satın alınabilecek bir model olmayacak. Söz konusu model, Mobilize'ın planladığı dört yeni otomobilden ilki. Sırasıyla Bento, Duo ve Hippo isimli modeller de gelecek.

Mobilize Limo, Renault Grubu ve Jiangling Motors Group Co., Ltd (JMCG) tarafından 2018'de kurulan ortaklık sayesinde ortaya çıktı. Otomobilde 150 beygir güç ve 220 Nm tork üreten bir elektrik motoru bulunuyor. 60 kWsa batarya paketinden beslenen bu motor, Limo'nun 0-100 km/s hızlanmasını 9.6 saniyede tamamlamasını sağlıyor. Otomobilin azami hızıysa 140 km/s ile sınırlandırılmış.

Renault'nun bu otomobili satın alınamayacak: Mobilize Limo Tam Boyutta Gör

Söz konusu mobilite hizmetleri olunca Mobilize Limo'nun sahip olduğu sürüş menzili ve şarj hızı da oldukça önemli. Bu noktada otomobilin 450 kilometre sürüş menziline sahip olduğu belirtiliyor. Öte yandan 40 dakika şarj ile 240 kilometre civarında menzil elde etmek mümkün. Limo'da Normal, Eco ve Sport olmak üzere üç farklı sürüş modu mevcut. Ayrıca farklı seviyelere sahip rejeneratif fren sistemi de özellikler arasında.

Mobilize Limo, elektrikli otomobil pazarının en popüler modellerinden Tesla Model 3 ile benzer boyutlara sahip fakat biraz daha kısa ve dar. Otomobilin uzunluğu 4,67 metre, genişliği 1,83 metre, yüksekliği 1,47 metre ve aks mesafesi 2,75 metre olarak ölçülüyor. Arkadaki yolcular 288 mm diz mesafesine sahip. Zeminin düz olması da arka bölümü konforlu hale getiren detaylardan.

Renault'nun bu otomobili satın alınamayacak: Mobilize Limo Tam Boyutta Gör

Arkadaki yolcular ayrıca iki adet USB girişine, ses kontrol düğmelerine, ayarlanabilir havalandırma menfezlerine ve okuma ışığına sahipler. Ön tarafta ise 10.25 inç dijital gösterge ekranı ve 12.3 inç dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor. Bunun yanı sıra öndeki iki koltuk arasında bir buzdolabı da mevcut. Kış paketi dahilinde ısıtmalı koltuklar ve ısıtmalı direksiyon simidi de özellikler arasına eklenebiliyor.

Güvenlik tarafında baktığımızda Mobilize Limo'da sekiz hava yastığı bulunduğunu görüyoruz. Ayrıca adaptif hız sabitleme, kör nokta uyarısı, şerit takip asistanı, arka çapraz trafik uyarısı gibi pek çok sürüş asistanı da özellikler arasında yer alıyor. Limo'da full LED aydınlatmalar, dinamik sinyaller, gömülü kapı kolları ve 17 inç alüminyum jantlar bulunuyor. Aracın bagaj hacmi de 411 litre.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
85449 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, mobilize ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim