Anlık Bildirim

Rembrandt'ın otoportresi 15 milyon Dolar'a alıcı bulacak

Rembrandt'a ait otoportre niteliği taşıyan eser Sotheby's müzeyede evinde satışa sunulacak. 1632 tarihli tablonun türünün 2 örnek otoportesinden biri olduğu belirtiliyor.

Rembrandt'ın otoportresi 15 milyon Dolar'a alıcı bulacak Tam Boyutta Gör

Dünyaca ünlü müzayede şirketleri Temmuz ayında gerçekleştirilecek sergiler için ürünlerini hazırlamaya başlamışken oldukça ses getirecek bir tablonun da müzayedelerde yer alacağı açıklandı.

Rembrandt'a ait otoportre niteliği taşıyan eser Sotheby's müzeyede evinde satışa sunulacak. Diğer ünlü ressamların ve usta sanatçıların eserlerinin de satışa sunulacağı müzayedede Rembrandt'ın eserinin yaklaşık olarak 12 ila 20 milyon Dolar arasında bir fiyata satılması bekleniyor.

Rembrandt Harmenzoon van Rijn

Rembrandt'ın otoportresi 15 milyon Dolar'a alıcı bulacak Tam Boyutta Gör

 

Yaklaşık olarak 8 x 6 inç boyutlarında olan tablo ressamın 26 yaşını temsil etmekle birlikte tablonun 1630'lu yıllarda ressamın Amsterdam'da yaşadığı dönemde yapıldığı düşünülüyor. Resme dikkatli bakıldığında ressamın o dönemki üst ve zengin sınıfa ait insanların kullandığı ve bir nevi statü sembolü olan beyaz yaka ve siyah keçe şapka taktığı görünüyor.

1632 tarihli tablonun türünün 2 örnek otoportesinden biri olduğu belirtiliyor. Ayrıca tablo dünyanın farklı yerlerinde Amsterdam'daki Rijksmuseum ve Londra'daki London's National Gallery gibi kurumlarda farklı zaman dilimlerinde sergilendi.

Rembrandt'ın 22 ila 63 yaşları arasında yapılmış 80 adet otoportresi bulunuyor ancak piyasada sergide satışa sunulan tablonun karşılaştırılabileceği 2 örnek bulunuyor. Örneklerden biri New York'ta Leiden koleksiyonunda bulunuyor, diğeri ise İskoçya Ulusal Galerisi'nde yer alıyor, bu durum da satışa sunulacak eseri bir hayli değerli kılıyor.

Sanatçının bazı bilindik eserlerine galeriden erişebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim