Anlık Bildirim

Raspberry Pi Zero 2 tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

Yeni Raspberry Pi Zero 2 geliştirici kartı 4 çekirdekli bir ARM işlemci ile performansa önemli bir katkı sunarken kablosuz bağlantıları da beraberinde getiriyor. 

Raspberry Pi Zero 2 tanıtıldı

Dünyanın en ucuz bilgisayarı olma amacıyla piyasaya sürülen Raspberry Pi bugün bilgisayar dünyasını yeniden şekillendirmeyi başardı. Apple hatta Qualcomm bile yokken masa üstünde ARM mimarisini yaygınlaştıran en önemli unsur konumundaki Raspberry Pi halen ucuz sistemler üretmeye devam ediyor. Sırada Raspberry Pi Zero 2 var.

Raspberry Pi Zero 2 özellikleri ve fiyatı

Raspberry ilk hayatına başladığında 35$ gibi oldukça uygun bir fiyat etiketi ile piyasaya çıkmıştı. Sektörde alışık olduğumuzun aksine fiyatı yukarı çekmek değil daha aşağı indirmeyi amaçlayan vakıf, Zero konsepti ile herkesi şaşırtmıştı. 

Sadece 5 dolar olan Raspberry Pi Zero sonrasında kablosuz bağlantı sunan W versiyonuna da kavuşmuştu. Raspberry Pi Zero 2 bunun devamı niteliğinde. 4 adet Cortex-A53 çekirdeği barındıran Broadcom işlemcisi ve 512MB LPDDR2 bellek ile eskisine oranla çok daha verimli hale gelmiş. 

WiFi N ve Bluetooth 4.2 bağlantılarının yanında düşük güçte Bluetooth bağlantısı da eklenmiş. Yine SD kart üzerinden işletim sistemi yükleme ve farklı amaçlar için dış bağlantılar yer alıyor. Raspberry Pi Zero 2 için 15$ fiyat etiketi belirlenmiş. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9018 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Raspberry Pi Zero 2, raspberry pi ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim