Anlık Bildirim

Radeon RX 5950 serisi ufukta göründü

Bu yıl Navi grafik mimarilerinde vites arttırmayı amaçlayan AMD şimdiden yeni ekran kartlarının isimlerini tescillemeye başladı. En az 4 üst seviye ekran kartı ufukta görünüyor.

Radeon RX 5950 serisi ufukta göründü Tam Boyutta Gör

7nm sürecinde tasarladığı Navi grafik mimarisini ilk etapta alt seviye oyuncular için piyasaya süren AMD henüz üst seviyeye hamle yapmış değil. İsim tescil başvuruları ise bu yılın hareketli geçeceğini gösteriyor. 

RX 5900 serisi neler sunacak?

Daha büyük zar alanı, daha yüksek performans, gerçek zamanlı ışın izleme teknolojileri gibi önemli yeniliklerle donatılan Navi 2x çekirdeğinin yakın zamanda kendisini göstereceğini Lisa Su da ifade etmişti. Hali hazırda Radeon RX 5700XT modeline kadar çıktığımız için üst seviye kartlar Radeon RX 5800 ve sonrasından başlayacak. 

Avrasya Ekonomik Komisyonu'na yapılan isim başvurularında geçmiş yıllarda piyasaya çıkmış Polaris, Vega ve Navi ekran kartlarının isimleri yer alıyor. Dikkat çeken ise yeni gelecek ekran kartlarının isimlerinin de olması. 

Radeon RX 5800XT zaten beklenen bir ekran kartı idi. Yüksek ayarlarda 2K oyun için geliştirildiği tahmin edilen RX 5800XT ekran kartının bir 5800 versiyonu olacak mı bilinmiyor. Bu kart RTX 2070 Super ekran kartı ile başabaş oynayacak gibi görünüyor. 

Sonrasında Radeon RX 5900 ekran kartı görülüyor. Bu ekran kartında kullanılan Navi çekirdeğinin biraz daha optimize edilerek RX 5950 ve RX 5950XT ekran kartlarına hayat vereceği tahminler arasında. Bu seri Nvidia'nın GeForce RTX 2080, RTX 2080 Super ve RTX 2080 Ti serisinin karşısına çıkacak. 

Nvidia ise 7nm sürecinde geliştirdiği Ampere kod adlı grafik mimarisini Bahar ayları bitmeden tanıtacak ve mevcut mimariye göre önemli bir sıçrama yapacağı konuşuluyor. Bunun yanında AMD hamlelerine karşılık olarak da GeForce RTX 2080 Ti Super ekran kartı gelebilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5941 kez okundu.
23 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, RX 5950 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim