Anlık Bildirim

Radeon Instinct MI100 yeniden ortaya çıktı

AMD’nin HPC alanına konumlandırdığı Radeon Instinct ailesine gelecek yeni kart uzun bir aradan sonra yeniden gün yüzüne çıktı.

Radeon Instinct MI100 yeniden ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

AMD’nin yüksek hesaplama kapasitesine ihtiyaç duyulan HPC gibi alanlarda kendine yer bulan Radeon Instinct ailesi, MI100 ile güncellenebilir. Son gelen sızıntılara göre yeni çözüm modern detaylara sahip.

Arcturus kod adına sahip GPU 2018 yılında ortaya çıkmış fakat aradan geçen zaman diliminde modelden pek bir haber alınamamıştı. Raja Koduri’nin başlattığı parlak yıldızlardan esinlenerek adlandırma stratejisine devam edildiği dikkatlerden kaçmazken kartta daha önce HWiNFO’ya eklenen XL varyantı bulunacağı yeni sızıntıyla da doğrulanmış oldu.

D34303 koduna sahip yeni yonga yine monolitik tasarıma sahip olabilir. 200 watt TDP’ye sahip test kartında çalıştırılan model 32 GB kapasiteli HBM2 bellekle desteklenmiş. Pin başına 1-1.2 GHz hıza sahip bellek kümesi 1 TB/s’ye kadar bant genişliği sunabiliyor.

Radeon Instinct MI100’ün henüz prototip aşamasında olduğu göz önünde bulundurulursa nihai modelde Samsung imzalı 1.5 TB/s seviyesine ulaşan bant genişliğine sahip HBM2E kümeleri de görebiliriz. Son olarak Arcturus’a dair resmi bir doğrulama olmasa da AMD’nin bu yıl sonuna bir Radeon Instinct kartı zamanladığını hatırlatalım.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim