Anlık Bildirim

Radeon grafikli Exynos ilk olarak dizüstünde kullanılacak

RDNA2 grafiklerinin yer aldığı Exynos 2200 yonga seti tahminlerin aksine ilk olarak Windows dizüstülerde kullanılacak. Akıllı telefonlara gelmesi ise en erken gelecek yılı bulacak.

Radeon grafikli Exynos ilk olarak dizüstünde kullanılacak Tam Boyutta Gör

Samsung’un geçmiş yıllarda yaşanan Exynos-Snapdragon farkını ortadan kaldırmak için çok iddialı bir Exynos yonga seti üzerinde çalıştığı biliniyor. AMD Radeon desteğini alacak bu yonga seti ile ilgili ilginç gelişmeler var. 

Exynos 2200 neler sunacak?

Exynos 2200 olarak adlandırılması beklenen yeni yonga setinde Cortex-X mimarisinden bir çekirdek, Cortex-A7x mimarisinden ve Cortex-A5x mimarisinden çekirdek olması bekleniyor. Muhtemelen bu çekirdekler yeni nesilden olacak. 

Grafik tarafında ise RDNA2 tabanlı bir Radeon grafik birimi yer alacak. AMD’nin özel optimizasyonlar yapacağı düşünülen Radeon grafikli Exynos 2200 yonga setinin Samsung telefonlarını uçuracağı düşünülmüştü ancak hikâye başka tarafa doğru gidiyor.

Gelen bilgilere göre Exynos 2200 yonga setini yılın sonlarına doğru ilk olarak Windows dizüstü modellerinde göreceğiz. Exynos 2200 ile Apple A14 yonga setinin başa baş gittiği gündeme gelmişti. Bu bakımdan Apple M1 ile sıkı bir rekabete gireceğini söyleyebiliriz. 

Samsung’un neden dizüstü odaklı karar aldığı bilinmiyor ancak muhtemelen bir nevi test süreci gibi olacak. Haliyle mobil cihazlara gelişi de gecikecek. En erken gelecek yıl bir Galaxy tabletinde veya amiral gemisinde Exynos 2200 yonga setini görme şansımız var. Bu da Mali grafikli Exynos yonga setlerinin bir süre daha devam edeceğini gösteriyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim